Yeni kabine açıklandı! Peki kim kimdir? İşte bakanlara dair tüm detaylar…

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beştepe'deki Cumhurbaşkanlığı’nda düzenlenen ‘Göreve Başlama Töreni’nin ardından yeni kabineyi açıkladı. Peki kim kimdir? İşte bakanlara dair tüm detaylar…

Yeni kabine açıklandı! Peki kim kimdir? İşte bakanlara dair tüm detaylar… - Sayfa 1

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan için Beştepe'deki Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda düzenlenen 'Göreve Başlama Töreni'nin ardından yeni kabineyi açıkladı.

Erdoğan, Hazine ve Maliye Bakanlığı'na beklenildiği üzere eski bakan Mehmet Şimşek'i atadı. İçişleri Bakanlığı'na İstanbul Valisi Ali Yerlikaya getirilirken, Sağlık Bakanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı'nda bir değişiklik olmadı. Milletvekili adayı olmayan Fahrettin Koca ile Mehmet Nuri Ersoy'un bakanlığı devam edecek.

Peki Erdoğan'ın atadığı 17 Bakan ve bir Cumhurbaşkanı Yardımcısı kim? İşte tüm detaylar…

119
Yeni kabine açıklandı! Peki kim kimdir? İşte bakanlara dair tüm detaylar… - Sayfa 2

YENİ CUMHURBAŞKANI YARDIMCISI CEVDET YILMAZ KİMDİR?

Yeni Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, ODTÜ Kamu Yönetimi Bölümünü birincilikle bitirdi. Yüksek lisansını ABD Denver Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümünde, doktorasını Bilkent Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümünde tamamladı. Başbakanlık DPT Müsteşarlığı, AB ile İlişkiler Genel Müdürlüğü görevlerini yürüttü. Ulusal Ajans, ATAUM ve Sümer Halı'da Yönetim Kurulu üyeliklerinde bulundu.

23, 24, 26 ve 27. Dönemde Bingöl, 25. Dönemde Diyarbakır Milletvekili seçildi. Parlamentolararası Birlik (PAB) Türk Grubu Başkanlığı yaptı. 60. Hükûmette Devlet Bakanı; 61, 62 ve 64. Hükûmetlerde Kalkınma Bakanı, 63. Hükûmette Başbakan Yardımcısı olarak görev aldı. AK PARTİ MKYK Üyesi, Tanıtım ve Medya, Dış İlişkiler ve Ekonomi İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı oldu. 2020 yılı Kasım ayından bu yana TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanlığı görevini sürdürmektedir. Çok iyi düzeyde İngilizce bilen Yılmaz, evli ve 2 çocuk babasıdır.

219
Yeni kabine açıklandı! Peki kim kimdir? İşte bakanlara dair tüm detaylar… - Sayfa 3

YENİ ADALET BAKANI YILMAZ TUNÇ KİMDİR?

Yeni kabinede Adalet Bakanı olan atanan Yılmaz Tunç, 1971 Yılında Bartın ili Ulus ilçesi Ulukaya köyünde doğdu. Babası emekli öğretmen, annesi ev hanımı. İlkokulu köyünde, orta ve lise öğrenimini Kastamonu Göl Öğretmen Lisesi'nde tamamladı. 1995 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun oldu. İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Mali Hukuk Anabilim Dalında Yüksek Lisans yaptı. Tunç'un mesleği avukatlık.

1998-2001 yılları arasında Fazilet Partisi Pendik İlçe Başkan Yardımcılığı, 1999-2004 yılları arasında İstanbul Pendik Belediye Meclis Üyeliği, 2001-2007 yılları arasında AK Parti Pendik Kurucu İlçe Başkanlığı görevlerinde bulundu. 23-24-25-26-27. Dönemler Bartın Milletvekili seçildi. 2007-2018 yılları arasında TBMM Adalet Komisyonu Üyeliği ve Sözcülüğü, 2007-2009 yılları arasında AK Parti Grup Disiplin Kurulu Başkanvekilliği, 2009-2018 yılları arasında AK Parti Grup Yönetim Kurulu üyeliği, AK Parti Genel Merkez Teşkilat Başkan Yardımcılığı, AK Parti Genel Merkez Siyasi Hukuki İşler Başkan Yardımcılığı ve TBMM Adalet Komisyonu Başkanlığı görevlerinde bulundu. Halen TBMM AK Parti Grup Başkanvekili olarak görevini sürdürmektedir. Çeşitli sivil toplum kuruluşlarında görev alan Tunç, evli ve üç çocuk babasıdır.

319
Yeni kabine açıklandı! Peki kim kimdir? İşte bakanlara dair tüm detaylar… - Sayfa 4

YENİ AİLE VE SOSYAL POLİTİKALAR BAKANI MAHİNUR ÖZDEMİR GÖKTAŞ KİMDİR?

Türk asıllı Belçikalı eski siyasetçi Mahinur Özdemir Göktaş, 7 Şubat 1982 yılında Belçika'da Brüksel Bölgesi'nin Schaerbeek ilçesinde doğdu. 2009-2019 yılları arasında iki dönem Brüksel Milletvekilliği yapan Mahinur Özdemir, 1 Ocak 2020 tarihi itibarıyla Türkiye'nin Cezayir Büyükelçisi görevini yürütmeye başladı.

Mahinur Özdemir, Konya ve Emirdağ asıllı göçmen bir Türk ailesinin Belçika'daki üçüncü nesil fertlerindendir. Brüksel ULB Üniversitesi İnsan Kaynakları Mühendisliği Bölümünde Lisans, Kamu Yönetimi alanında da Master yaptı.

Mahinur Özdemir, şehir planlama, imar, çevre, konut sorunu ve iş yerlerinde ayrımcılıklarla mücadele konularında çalışmalar yapmaktadır. 24 Haziran 2009 tarihinde Frankofon kesimden, Hristiyan Demokrat çizgideki CDH'den Brüksel Meclisi'ne seçildi.

419