Gündem
01 Eyl 2023 22:30 Son Güncelleme: 02 Eyl 2023 13:35

Yeni danışman Perinaz Mahpeyker Yaman Kılıçdaroğlu'na hakaret etmiş! Ağır sözler ortaya çıktı

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun kadın ve aile politikaları üzerine çalışma yapmak üzere genel başkan danışmanı olarak atadığı Perinaz Mahpeyker Yaman'ın kendisine hakaretler ettiği yıllar öncesinden bir paylaşımı ortaya çıktı.

CHP’de alınan seçim yenilgisinin ardından başlayan tartışmaları gölgede bırakacak bir gelişme daha yaşandı. Kemal Kılıçdaroğlu, kadın ve aile politikaları konusunda çalışma yapmak üzere Perinaz Mahpeyker Yaman'ı 'Genel Başkan Danışmanı' olarak atadı. Yaman'ın sosyal medya paylaşımlarında Kılıçdaroğlu'nu 'Zavallı, hain ve kanı bozuk' sözleriyle hedef aldığı ortaya çıktı.

"ÜLKEYİ İLK KILIÇDAROĞLU TERK EDER"
Yaman'ın geçtiğimiz yıllarda Kılıçdaroğlu'nu ve CHP seçmenini hedef alan ifadeler kullandığı ortaya çıktı. Yaman'ın Kılıçdaroğlu'nu hedef alan bir paylaşımında, 'zavallı, hain ve kanı bozuk' ifadelerini kullandığı görüldü.

 

Öte yandan CHP’de ‘Kadın ve Aile Politikaları’ konusunda danışmanlık verecek olan Perinaz Mahpeyker Yaman’ın, İsmailağa Cemaati ve Said-i Nursi ile ilgili yaptığı bazı paylaşımları da dikkat çekti.

 

EREN ERDEM'DEN AÇIKLAMA VE ORTAYA ÇIKAN BELGE
CHP Genel Başkan Yardımcısı Eren Erdem, TELE1’de Gündem Özel programına konuk oldu ve Perinaz Mahpeyker’in Genel Başkan Danışmanı olduğu iddialarını yalanladı.

Öte yandan, Perinaz Mahpeyker Yaman'ın 'Genel Başkan Danışmanı' olarak atandığını gösteren ve Kılıçdaroğlu'nun ıslak imzasını taşıyan belge ortaya çıktı. İddiaları yalanlayan Erdem'in bu imzanın Kılıçdaroğlu'na ait olmadığını söylemediği de kaydedildi.

 

SOSYAL MEDYADAN PAYLAŞTI: O TWEETLERİ BEN YAZMADIM
Diğer yandan Perinaz Mahpeyker Yaman da sosyal medya hesabından paylaşım yaparak "Benimle ilgili yapılan yorumlara bütün samimiyetimle yaptığım açıklamamdır." dedi.

Söz konusu paylaşımında "Özür dilerim. Dünden beri sosyal medya üzerinden benimle yapılan yorumları okuyunca bir açıklama yapmam gerektiğine inanıyorum. Her şeyden önce benim üzerimden sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na yapılan son derece yakışıksız suçlamalar için buradan sayın Kemal Kılıçdaroğlu’ndan özür diliyorum. Bütün samimiyetimle ve inancımla söylüyorum ki o tweetleri ben yazmadım. Ben bir iş kadınıyım ve bazen aylarca sahada olduğum oluyor (işim köylere elektrik bağlantıları olduğu için) telefonumun tüm sosyal medya şifrelerini yanımda çalışan personele veriyordum ve kimi zaman aylarca sosyal medya kullanmıyordum. Evet doğrudur yıllarca AK Partiyi destekledim çeşitli kademelerde aday adayı oldum ama hiçbir zaman cumhuriyetin kurucusu Atatürk’e saygısızlık edecek kadar vicdansız olmadım. Nitekim uzun yıllardır Anıtkabir’i hep ziyaret ederim ve onurla ziyaret etmişim. Ben sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na inandım. Bu ülkenin barışa ve huzura kavuşması için göstermiş olduğu fedakarlığı görünce Cumhuriyet Halk Partisi’nde bir nefer olarak çalışmak istedim. Bir 6 çocuk annesi ve iş kadını olarak bundan onu duyuyorum. Tekrar tekrar benim yazmadığım ama sizleri derinden üzen bu tweetler için hepinizden özür diliyorum. Saygılarımla…" ifadelerini kullandı.

Perinaz Mahpeyker Yaman, bir başka paylaşımında da Anıtkabir'den fotoğraflarını ekleyerek "Uzun yıllardır Anıtkabir'i ziyaret eden bir insanın bu Cumhuriyeti kuran Atatürk'e saygısızlık yapmayı düşünebilir mi. Vicdanınıza bırakıyorum" dedi.