Polemik & Kulis
11 Nis 2016 14:02 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 18:27

Yeni Birlik gazetesinin sağlık sayfalarını hangi deneyimli isim hazırlayacak? (Medyaradar/Özel)

Geçtiğimiz ay yayın hayatına başlayan Yeni Birlik Gazetesi’nin sağlık sayfaları usta bir gazeteciye emanet.

Sağlık haberciliği alanında yaklaşık 30 yıllık deneyime sahip Esra Kazancıbaşı Öztekin, 16 Nisan tarihinden itibaren her cumartesi-pazar Yeni Birlik’te sağlıkla ilgili konularda köşe yazılarına imza atacak.

Gazeteci Avni Özgürel’in imtiyaz sahibi olduğu, Genel Yayın Yönetmenliği’ni ise Okan Sarıkaya’nın yaptığı gazetenin  sağlık sayfaları da hafta sonları Esra Kazancıbaşı Öztekin’in başında olduğu Sağlığım İçin Herşey ekibi tarafından hazırlanacak.

Halen ATV Avrupa’da ekranlara gelen Sağlığım İçin Herşey isimli Televizyon programını hazırlayıp sunan ve www.sagligimicinhersey.com isimli web sitesinin Genel Yayın Yönetmenliği’ni yapan Kazancıbaşı, beden ve ruh sağlığının korunması, tıptaki gelişmeler ve sağlıklı yaşam  konularındaki yazılarıyla okurlarla buluşacak. Sağlıkla ilgili etkinliklerdeki izlenimlerini paylaşacak.



ESRA KAZANCIBAŞI ÖZTEKİN KİMDİR?
İ.Ü İletişim Fakültesi Gazetecilik ve Halkla İlişkiler Bölümü  mezunu Esra Kazancıbaşı Öztekin, Londra’da  City Üniversitesi Gazetecilik Bölümü’nde kısa dönem eğitim gördü. Mezuniyetle ilgili araştırma haberini “İngiliz sağlık sistemi ve yaşanan sorunlar” üzerine yaptı.

YAZILI BASIN
Gazetecilik mesleğine başladığı Tercüman Gazetesi’nde dokuz yıl sağlık muhabiri olarak çalıştı ve sağlık köşesini yönetti.

Kadınca Dergisi’nin beş yıl genel yayın yönetmenliğini yaptı. Türkiye’ilk defa bir kadın dergisinde spor sayfasını açan isim oldu. Sağlıklı beslenme ve diyet dergisi Light, Woman ve Bahçe Çiçek dergilerinin yayın hayatına geçmesini sağladı.
Yarın ve Tercüman Gazeteleri’nde sağlık konusunda köşe yazarlığı yaptı.

TELEVİZYON
Halen Atv Avrupa’da Sağlığım İçin Herşey isimli programı hazırlayıp sunan Esra Kazancıbaşı Öztekin, daha önce de HaberTürk’te ve A Haber’de Sağlık Masası ile Medikal isimli programlara imza attı.

İNTERNET
Sağlıklı Yaşamın Adresi sloganıyla yayına başlayan www.sagligimicinhersey.com ile Türkiye’nin ilk erkek sağlığı sitesi www.sagliklierkek.com’u ziyaretçilerle buluşturdu.

YAYINCILIK HİZMETLERİ
Halka yönelik sağlık kitapları çıkartmak amacıyla dört yıl önce “Sağlık Adası Yayınları’nı kurdu. Bugüne kadar yayınlanan beş kitabı bulunuyor.
. Sorular ve Yanıtlarla Hepatitler
. Sorular ve Yanıtlarla Göz Hastalıkları
. Sorular ve Yanıtlarla Diyabet
. Sorular ve Yanıtlarla Romatoid Artrit
. Akıllı Hastanın Sağlık Rehberi
. Sorular ve Yanıtlarla Anestezi

SAĞLIK İLETİŞİMİ
Sağlık sektörü ve medya ilişkileri konusunda çeşitli hastanelerde sağlık profesyonellerine “Başarılı bir röportaj nasıl verilir?”, “Kriz döneminde medya ile ilişkiler”, “Söyleşilerde zamanı verimli kullanma” konularında eğitim veriyor.

KAZANDIĞI ÖDÜLLER
“Sağlık mı dediniz!” başlıklı araştırmasıyla 1987  yılında Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Basın Ödülleri’nde araştırma dalında alında mansiyona layık görüldü.

Türk Tabipler Birliği, Türk Eczacılar Birliği, Türk Dişhekimleri Birliği, İstanbul Tabip Odası, İstanbul Eczacı Odası, İstanbul Dişhekimleri Odası gibi sağlık meslek kuruluşlarının sağlıkta yılın en iyi haber ve araştırma ödüllerinin pek çok defa sahibi oldu.

Esra Kazancıbaşı Öztekin imzalı Medikal, İstanbul Tabip Odası tarafından 2009 yılında Yılın En İyi Sağlık Programı seçildi
.
Esra Kazancıbaşı programlarda ruh sağlığıyla ilgili konulara yer vererek halkın bu konuda bilgilendirilmesine katkıda bulunduğu için Türkiye Psikiyatri Derneği tarafından 2010 yılında televizyon dalında verilen ödülün  sahibi oldu.

KATILDIĞI BİLİMSEL TOPLANTILAR
Esra Kazancıbaşı, tıpta uzmanlık derneklerinin, hastanelerin ve ilaç firmalarının gerek yurt içinde, gerekse yurt dışında düzenledikleri yüzlerce tıbbi kongreye, seminere ve basın toplantısına katıldı.
Sağlıkla ya da kadın sorunlarıyla ilgili çeşitli panellerde konuşmacı ya da oturum başkanı olarak yer aldı.