Kültür Sanat
13 Şub 2021 08:41 Son Güncelleme: 13 Şub 2021 08:41

Yeni bir şiir dergisi geliyor: Kod Adı Maske 2021

Turgay Kantürk, Enver Topaloğlu ve enderemiroğlu’nun yayına hazırladığı, Savaş Çekiç tarafından tasarlanan mevsimlik şiir dergisi Kod Adı: Maske 2021, bağımsız bir girişim olarak yola koyuldu ve pdf olarak 15 Şubat’ta dağıtım sponsoru www.gazeteduvar.com üstünden yayında olacak ve ücretsiz indirilebilecek.

‘Bizim şiirimiz umuttan beslendi ve beslenecek. Yeni normalin yarattığı karamsarlıkla, umutsuzlukla başa çıkmak için umuda, coşkuya, sevince olduğu kadar silkelenmeye de ihtiyaç var. Her zamankinden çok birlikte olmaya, yan yana durmaya ve şiirsel özün ve sözün gücüne inancımız tam. Tam da bu nedenlerle şiir salgına da karşı’ diyen Kod Adı: Maske 2021 şiirlerden ve şiir eksenli yazılardan oluşuyor, eski yeni ve değişik anlayıştaki birçok şairin şiirlerini okurla buluşturmayı öngörüyor.

Kod Adı: Maske 2021 ilk sayfalarını da şair kadınlara ayırdı. Nerdeyse günde üç kadının öldürüldüğü ya da yüzlercesinin şiddete ve tacize maruz kaldığı bu topraklarda, tüm kadınların sesi olan şair kadınlarımızın şiirlerine öncelik tanıyarak, eril edebiyat dünyasında verdikleri mücadeleyi destekliyor.

01 Şubat sayısında ürünleriyle Betül Tarıman, Deniz Durukan, Emel İrtem, Ayşen Deniz Onaral, Pelin Özer, Şirin Parkan, Sina Akyol, Tarık Günersel, Oğuzhan Akay, Charles Bukowski, Fergun Özelli, Engin Turgut, Orhan Alkaya, Salih Mercanoğlu, Nuh Ömer Çetinay, James Baldwin, Kahraman Türel Uluocak, Savaş Çekiç, Koray Feyiz, Turgay Kantürk, Serdar Koçak, Enver Topaloğlu, Abdülkadir Budak, Metin Cengiz, Ertan Mısırlı, Halil İbrahim Özcan, Mustafa Köz, Metin Celâl, Enis Akın, Altay Ömer Erdoğan, C. Hakki Zariç, Özgen Kılıçarslan Danyal, Kadir Aydemir, Mustafa Fırat, Vaclav Havel, Necmi Zekâ, Bahtiyar Kaymak, Tamer Gülbek, Uygar Asan, Derya Çolpan, Altay Öktem, Seamus Heaney, Ali Duran Topuz, Halil Gökhan, Sabahattin Umutlu, Reha Yünlüel, Mesut Aşkın, Cüneyt Uzunlar, Şeref Bilsel, enderemiroğlu, Ersun Çıplak, Erda Har, Mustafa Ergin Kılıç, Selahattin Yolgiden, Barış Yıldırım, Onur Sakarya, Nihat Özdal, Devrim Horlu, Anıl Cihan, Cenk Kolçak, Ertekin Akpınar, Emre Polat ve Onur Şahin yer alıyorlar.