Politika
06 Nis 2024 10:58 Son Güncelleme: 06 Nis 2024 11:17

Yeni başkan Medyaradar’a konuştu! 31 Mart sonrasında bile adam almışlar!

CHP’de mazbatalarını alıp göreve başlayan yeni başkanlara boş kasa bırakıldı. Esenyurt eski belediye başkanı Kemal Deniz Bozkurt ile İzmir eski belediye başkanı Tunç Soyer’in 31 Mart sonrası bile belediyeye büro elemanı aldıkları ortaya çıktı. MedyaRadar’a konuşan Esenyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. Ahmet Özer, ‘Yapılanlar ahlaki değil. Kasayı bile boşaltmışlar’ dedi.

MedyaRadar’dan Ercan Öztürk’ün haberine göre, Esenyurt'ta mazbatasını alarak göreve başlayan yeni başkan Prof. Dr. Ahmet Özer, boş kasa ve bir ay içerisinde işe alınan yüzlerce büro elemanı ile karşılaştı. Kemal Deniz Bozkurt’un 31 Mart sonrası bile belediyeye işçi alımı yaptığı ortaya çıktı. Yeni başkan, son bir ayda işe başlatılan işçileri işten çıkardı. Eski başkan işten çıkartılan işçileri ve ailelerini protesto gösterisi yapmaya davet etti. MedyaRadar’a konuşan Özer, mazbata töreninde etrafa gülücükler saçan Bozkurt’un ahlaki davranıştan uzak bir tutum sergilediğini söyledi.

İşte Özer’in birbirinden çarpıcı açıklamaları:

YÜZLERCE KİŞİ ODALARA DOLDURULMUŞ!

Bu arkadaşımız seçim sürecine girdikten sonra aday olmayacağı belli olduktan sonra birden dört yılda yapmadığı bir şeyi yapıyor. Son bir ay içerisinde yüzlerce kişiyi işe alıyor. Öyle ki 31 Mart sonrası bile alımlar devam etmiş. Mazbatayı alıp göreve geldikten sonra odalara doldurulmuş yüzlerce kişiyle karşılaştık. Hepsi de son bir ay içerisinde işe alınmışlar. Bu işe alınanlar o işlere uygun mu değil mi belli değil. Zaten Esenyurt Belediyesi’nde işçi sayısında fazlalık vardı. Bir de üzerine bu eklenince kötü niyet ortaya çıkıyor. Halkla bizi karşı karşıya getirmeye çalışıyor. Şu anda belediyede görev yapan personelimiz de bu durumdan son derece rahatsız.

BAŞKAN YARDIMCILIĞINA BİLE ATAMA YAPMIŞ!

Bizim şu anda yeni elemanlara ihtiyacımız yok. Eğer ihtiyacımız olursa ilk öncelik bu vatandaşlarımızın olacak. Bir çok müdürlüklere atama yapmışlar. ‘Memur Başkan Yardımcısı’ kadrosuna bile atama yapılmış. Bunu kasten yaptı. Esenyurt halkı bunu bilsin ki kasayı bomboş devraldık. Bu arkadaş seçim sürecinde de çok değişik tavırlar sergiledi. Örneğin AK Parti adayı Hamit Öncü’nün kendisini ziyaret ettiği fotoğrafı sosyal medyada paylaşırken benimle ilgili en ufak bir paylaşımda bulunmadı. Hatta karşı adaya destek verdiği bile kulağımıza geldi. Yalanla dolanla işim olmaz. Kamu yararı gözeteceğim. Çalışmaları, eski yönetimin neler yaptığını da kamuoyuyla paylaşacağız. Şeffaf bir belediyecilik anlayışıyla yöneteceğiz. Şimdi bir komisyon kuracağız. İş akdi feshedilen kardeşlerimiz oyuna gelmesin. Tekrar bir inceleme yapacağız, ihtiyaç varsa onların içinden işe alım yapacağız. Bunu paylaştık da. İBB Başkanımız Ekrem İmamoğlu, 'Bana da aynısını yaptılar, en doğrusu, yapılması gereken budur' diye konuştu.

ESKİ BAŞKANDAN EYLEME DAVET!

Kemal Deniz Bozkurt’un son dakikada işe aldığı yüzlerce işçiye “4-A Kapsamındaki Sigortalılığınız 01 1-deneme sureli is sözleşmesinin işverence feshi nedeniyle, 04.04.2024 Tarihli işten ayrılış Bildiriminiz işveren tarafından yapılmıştır. Sağlıklı ve Güvenli Günler Dileriz.” SMS’i gönderildi. Bozkurt’un işten çıkarılan işçilere, aileleriyle birlikte belediye önünde eylem yapma çağrısında bulunduğu iddia edildi. CHP Esenyurt İlçe Başkanı Hüseyin Ergin, ‘Vatandaşları eyleme çağırmışlar. Öyle duyumlar aldık. Bu arkadaşlarımız kimsenin gazına gelmesin. Herkesi sağduyulu olmaya davet ediyoruz’ dedi.

Kemal Deniz Bozkurt Ak Parti adayının kendisini ziyaret etmesini sosyal medyadan paylaşmış, CHP adayını ise paylaşmamış.

TUNÇ SOYER DE YÜZLERCE KİŞİYİ İŞE ALMIŞ!

Partisi tarafından aday yapılmayan Tunç Soyer’in de İzmir’de yüzlerce kişiyi işe aldığı ortaya çıktı. İzmir Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden İZSU da 200’ün üzerinde personelin işbaşı yaptı. Alınan personelin çoğunun büro personeli olarak işe alındığı öğrenildi. Soyer’in şoförü Hüseyin Sezer'in Ordu’da yaşayan Burak ve Uğur Sezer isimli yeğenleri de son dakikada işe alınanlar arasında bulunuyor. Yine bir diğer iştirak olan İZDOĞA’da işe alınan personelin güvenlik soruşturmasından geçmeden işe başlatıldıkları iddia edildi.