Ekonomi
05 Şub 2024 07:38 Son Güncelleme: 05 Şub 2024 07:48

Yeni başkan Fatih Karahan’ın tweetlerini sildiği ortaya çıktı! Atanır atanmaz hesabını kapatmıştı…

Hafize Gaye Erkan’ın yerine Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanlığı’na atanan Fatih Karahan, göreve geldikten hemen sonra kendisine ait X (Twitter) hesabını kapattı. Hesabını açan Karahan’ın bazı paylaşımlarını sildiği görüldü.

Ailesi hakkında ortaya atılan iddialarla gündemden düşmeyen Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Hafize Gaye Erkan, 2 Şubat akşamı görevden affını isteyerek istifa etti.

Erkan’ın yerine, TCMB PPK üyesi Fatih Karahan atanırken, AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlanan atama kararında Erkan’ın görevden alındığı ifade edildi.

Atama kararının yayımlanmasından dakikalar sonra, Fatih Karahan'a ait sosyal medya hesapları kapatılırken, bugün yeniden aktif hale getirilen hesaplarda silinen paylaşımlar gündem oldu.

AK PARTİ'NİN EKONOMİ POLİTİKALARINI ELEŞTİRDİĞİ ORTAYA ÇIKTI

21 Aralık 2021 tarihi itibarıyla ani kur artışlarını engellemek amacıyla hayata geçirilen Kur Korumalı Mevduat (KKM) sistemi, ilk günlerinde AK Parti tarafından kamuoyuna 'liralaşma' şeklinde sunulurken, sisteme yönelik methiyeler dizilmişti.

28 Mayıs seçimlerinin ardından ekonominin dümenine oturtulan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ise KKM'yi bir ayak bağı olarak tanımlarken, sistemin tasfiyesi için TCMB ile ortak atılan adımlar sonucunda 8 aylık sürede KKM, 800 milyar liranın üzerinde erime yaşamıştı.

TCMB'nin başına getirilen Fatih Karahan, sosyal medya hesabından yapmış olduğu bir paylaşımda, KKM'nin cazibesini yitirdiğine yönelik makaleler paylaşırken, kendisine yöneltilen bir soruya ise AK Parti'nin açıklamalarını eleştiren ifadelerle yanıt vermişti.

Halk TV’nin habeine göre Karahan, kendisine yöneltilen "Fatih bey, yeni ekonomi yönetiminin KKM'den çıkmak istemesinin nedeni neydi?" paylaşımına, "KKM'den çıkılmak istenmesinin temel nedeni fiyat istikrarının sağlanması. Çünkü KKM'de bulunan para, belirtildiğinin aksine 'Türk lirası' olarak kabul edilemez" şeklinde yanıt verdi.

BAŞKAN OLUR OLMAZ PAYLAŞIMLARI SİLDİ

Ancak Karahan, göreve gelmesinden dakikalar sonra Twitter hesabını kapatırken, daha sonrasında yeniden açılan hesabında bu paylaşımları sildi. Özellikle AK Parti'nin aylarca 'liralaşma' olarak piyasalara tanıttığı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da KKM'de bulunan parayı 'Türk lirası' olarak savunduğu paylaşımlara karşıt gelen bu görüşün alelacele silinmesi ise dikkatlerden kaçmadı.

İşte o silinen tweet…