Ekonomi
14 Haz 2023 11:41 Son Güncelleme: 14 Haz 2023 12:33

Yeni asgari ücrete dair canlı yayında rakam verdi! ‘Altında olmayacak…’

Asgari Ücret Tespit Komisyonu, yeni asgari ücretin belirlenmesi için çalışmalara başladı. Hükümetten gelen açıklamalara bakıldığında temmuz ayındaki asgari ücret rakamı çalışanları memnun edecek. Bununla ilgili çeşitli rakamlar ortaya atılırken, tv100 canlı yayınında yeni asgari ücretle ilgili çok net bir rakam verildi.

Asgari ücrette pazarlık başladı. Milyonlarca çalışan, “Asgari ücret ne kadar olacak?” sorusunu sorarken; Ekonomist Hikmet Baydar, tv100 ekranlarında ilgi ile izlenen Kerem Kırçuval’la 10’dan 12’ye programında net rakamı duyurdu.

Asgari ücrette 12 bin civarı bir rakamın satın alındığını söyleyen Baydar, “Bunun üzerinde bir rakam olursa sürpriz olacak bizim için ama altını düşünmüyorum” dedi.

Hikmet Baydar’ın açıklamaları şöyle:

“ÜZERİNDE BİR RAKAM SÜRPRİZ OLACAK”

 “12 bin civarı rakam çok büyük olasılıkla satın alındı gibi görünüyor; bunun üzerinde bir rakam olursa sürpriz olacak bizim için ama altını düşünmüyorum. Bütçede ne kadar etki yapacak önümüzdeki süreçte bunu da göreceğiz.”

“Ben ücret skalalarının azalan oranla da olsa ileriye doğru itilmesinden yanayım, örneğin en düşüğe yüzde 50 zam yapılıyorsa en yükseğe yüzde 15’te olsa muhakkak bir zam yapılmalı, aksi taktirde skala daraldıkça kaliteli insan olma hedefi zedelenmiş oluyor.”