Yeni asgari ücret sonrası işsizlik maaşı ne kadar oldu? İşte kalem kalem değişen tüm ücretler

Asgari ücrete yapılan zamla birlikte staj ücreti, işsizlik maaşı, 65 yaş aylığı, engelli aylığı, asgari ücretlinin kıdem tazminatı tavanı ve GSS primi gibi kalemlerde asgari ücrete gelen zam oranında artış oldu.

Yeni asgari ücret sonrası işsizlik maaşı ne kadar oldu? İşte kalem kalem değişen tüm ücretler - Sayfa 1

Cumhurbaşkanı Erdoğan yeni asgari ücreti açıkladı. Yeni asgari ücret: Net 8 bin 506 TL, brüt 10 bin 8 TL oldu. Çalışan ve işveren tarafları ortak bir rakam üzerinde anlaşamadı. İşçi kesimini temsil eden Türk-İş basın toplantısında yer almadı.

113
Yeni asgari ücret sonrası işsizlik maaşı ne kadar oldu? İşte kalem kalem değişen tüm ücretler - Sayfa 2

Asgari ücretin artmasıyla birlikte işsizlik maaşı, askerlik ve doğum borçlanması, genel sağlık sigortası primleri, 65 yaş üstü aylıkları, engelli aylıklarında değişiklikler yaşandı.

213
Yeni asgari ücret sonrası işsizlik maaşı ne kadar oldu? İşte kalem kalem değişen tüm ücretler - Sayfa 3

İŞSİZLİK MAAŞI

Çalışanın ortalama brüt kazancının yüzde 40'ı kadar işsizlik Maaşı ödeniyor. En fazla işsizlik ödeneği ise aylık brüt asgari ücretin yüzde 80'ini geçemiyor. Asgari ücrete yüzde 54,66 zam oldu ve en düşük işsizlik maaşı 3048,9 lira, en yüksek de 7885,4 lira olarak ödenecek.

313
Yeni asgari ücret sonrası işsizlik maaşı ne kadar oldu? İşte kalem kalem değişen tüm ücretler - Sayfa 4

ASKERLİK VE DOĞUM BORÇLANMASI

Emekli olmak isteyen ancak prim gün sayısı yeterli olmayanlar için tanınan doğum ve askerlik borçlanması tutarı da asgari ücret zammı kadar artacak. Yeni asgari ücretle birlikte en düşük prim 106,7 lira, en yüksek prim de 799,6 lira oldu.

413