Yeni asgari ücret ne kadar olacak? TİSK Yönetim Kurulu Başkanı Akkol'dan kritik açıklama

2023 yılı yeni asgari ücretin ne kadar olacağı merak konusu olmaya devam ediyor. Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) ve Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası (MESS) Yönetim Kurulu Başkanı Özgür Burak Akkol, yeni yılda geçerli olacak asgari ücret rakamıyla ilgili, "Biz yine elimizi taşın altına koyacağız" ifadelerini kullandı.

Yeni asgari ücret ne kadar olacak? TİSK Yönetim Kurulu Başkanı Akkol'dan kritik açıklama - Sayfa 1

Asgari ücret ile ilgili son dakika açıklaması geldi. Akkol, MESS tarafından yedincisi bu yıl Divan Kuruçeşme'de düzenlenen "İş Güvenliğinin Yıldızları Ödül Töreni"nde, rapor yerine icraat odaklı çalışmalar yürüttüklerini belirterek, yeni nesil sendikacılık anlayışıyla çalışma hayatına değer katmaya devam ettiklerini söyledi.

123
Yeni asgari ücret ne kadar olacak? TİSK Yönetim Kurulu Başkanı Akkol'dan kritik açıklama - Sayfa 2

İş Sağlığı ve Güvenliğinin (İSG) odaklandıkları konuların başında geldiğini dile getiren Akkol, çalışanları daha fazla korumak ve işletmeleri daha güvenli hale getirmek için İSG de dijital dönüşümün önemine değindi.

223
Yeni asgari ücret ne kadar olacak? TİSK Yönetim Kurulu Başkanı Akkol'dan kritik açıklama - Sayfa 3


Bu konuda yapay zeka uygulamalarını da kullanarak işletmelere yönelik projeler yürüttüklerini bildiren Akkol, şöyle konuştu:

323
Yeni asgari ücret ne kadar olacak? TİSK Yönetim Kurulu Başkanı Akkol'dan kritik açıklama - Sayfa 4

"Uygulamalarımıza örnek vermek gerekirse mesela bir çalışan baret takılması gereken yere baretsiz girmek istediğinde yapay zeka bunu tespit ediyor ve gerekli uyarıları yapıyor.

423