Gündem
04 Mar 2013 10:18 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:03

YENİ AKİT'TEN NAMIK DURUKAN'A İTİBARSIZLAŞTIRMA OPERASYONU

Yeni Akit, İmralı zabıtlarını ele geçirip yayınlayan Namık Durukan'ı terör örgütü üyesi olmakla suçladı..

Milliyet gazetesinden Namık Durukan "İmralı tutanakları" haberiyle dikkatleri üzerine çekti.

Başbakan Erdoğan'ın "Batsın böyle gazetecilik" açıklamasının ardından Akit gazetesi de bugün "O muhabirin sicili bozuk" başlığıyla bir haberle çıktı.

İşte Akit'in o haberi:

Milliyet’te yayınlanan ve barış sürecine sabotaj olarak değerlendirilen “İmralı tutanakları haberi”nin altında imzası bulunan Namık Durukan adlı muhabir, PKK-BDP’ye yakınlığı ile biliniyor.

İmralı Adası’ndaki BDP heyeti ile terörist başı Abdullah Öcalan’ın arasında geçen konuşmaların basına sızmasının ardından yaşanan tartışmalar sürüyor. Milliyet’te yayınlanan ve barış sürecine sabotaj olarak değerlendirilen “İmralı tutanakları haberi”nin altında imzası bulunan Namık Durukan adlı muhabir, PKK-BDP’ye yakınlığı ile biliniyor.

PKK ONA, O PKK’YA SAYGILI

2011 Eylül ayında BDP kongresinde PKK’nın sözde marşı okunmuş ve çatışmalarda ölen teröristler için saygı duruşunda bulunulmuştu. Kongreyi izleyen gazeteciler saygı duruşunda ve marşın söylenmesi sırasında ayağa kalkmazlarken, Durukan ölen PKK’lılara saygı duyan tek gazeteci olmuştu. Namık Durukan, o günden sonra “Milliyet’in PKK marşında ve asker katili ölü PKK’lılar için saygı duruşunda bulunan muhabiri” olarak anılmaya başlandı. Durukan’ın bir diğer özelliği, PKK’nın basın toplantılarına çağırdığı tek gazeteci.

FİLİSTİN LİDERİ İSMAİL HANİYE’YE KOMPLO

2012 yılının ocak ayında Türkiye’ye gelen Gazze’nin Filistin yönetiminin Başbakanı İsmail Haniye, Başbakan Erdoğan’la samimi görüntüler vermişti. AK Parti grubunda Başbakan Erdoğan’ın konuşması sırasında bir anda salona giren Haniye, Erdoğan’la birlikte tüm dünyaya Türkiye ve Filistin’in birlikte olduğu mesajını vermişlerdi. Bu fotoğraftan rahatsız olan “Karanlık odaklar” hemen harekete geçerken, Milliyet Gazetesi’nde Namık Durukan imzalı bir komplo kurulduğu gözlendi. İsmail Haniye’nin itibarsızlaştırılmaya çalışıldığı ve provokasyon kokan haber şu şekildeydi: “Gazze’deki Filistin Hükümeti’nin Başbakanı İsmail Haniye, BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ile Filistin ve Kürt sorununun çözümünü konuştu. Haniye, Demirtaş’ı Kudüs’e davet ederken Kudüs’ü haçlı kuvvetlerinden alan Selahattin Eyyubi ile isim benzerliğine dikkat çekerek, latife yaptı ve ‘Kudüs yeni Selahaddin’ini bekliyor’ dedi. Haniye görüşmede, ‘Diyarbakır’ın özgürlüğünü görmek isteriz’ diye konuştu.” Durukan’ın yaptığı haber, hem Selahattin Demirtaş, hem de İsmail Haniye tarafından yalanlanarak böyle bir konuşmanın hiç olmadığı ortaya çıktı.

TERÖR ÖRGÜTÜ PROPAGANDASI

Öte yandan, Namık Durukan hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından dava açıldı. Durukan ile Milliyet’in Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Hasan Çakkalkurt’un “Terör örgütünün propagandasını yaptıkları” gerekçesiyle 1,5 yıldan 7,5 yıla kadar hapisle cezalandırılmaları talep edildi. Ancak basın özgürlüğü kalkanı ile beraat etmeleri sağlandı.