Gündem
14 Ağu 2012 10:51 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 14:01

YENİ AKİT'TEN ALEVİLER'İ ÇOK KIZDIRACAK MANŞET

Yeni Akit, Abdullah Öcalan'ın PKK'dan ayrılan kardeşi Osman Öcalan'ın sözlerini birinci sayfasına taşıdı.

Manşetinde Hüseyin Aygün'ün kaçırılmasıyla ilgili değerlendirmelere yer veren Akit, Öcalan'ın 'CHP ve PKK'nın alevileri kardeştir' sözleriyle Alevileri ve CHP'ye oy verenleri PKK'lı olmakla itham etmiş oldu.

İşte Akit'in o haberi

CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün'ün PKK tarafından alıkonduğu iddiası akıllarda soru işaretleri uyanmasına sebep olurken, yıllarca örgütte görev alan Osman Öcalan, Akit gazetesine şok açıklamalarda bulundu.

"KAÇIRMAYI İKİ ŞEKİLDE DEĞERLENDİRMEK LAZIM"
Örgütün Hüseyin Aygün'ü kısa bir süre içerisinde bırakacağını düşündüğünü ifade eden Osman Öcalan, PKK'nın bu olayla iki amacını gerçekleştirmek istediğini belirtti. CHP ve PKK içindeki Aleviler'in 'kardeş' olduğunu belirten Osman Öcalan, "Hüseyin Aygün'ün kaçırılması olayını basından izliyorum. İlk unsur propagandaya yöneliktir. Aygün'ün kaçırılması olayını; PKK'nın mesajlarını CHP'ye iletme çabası olarak değerlendiriyorum. Aygün vasıtasıyla mesajlarını daha net ileteceklerdir" dedi. Öcalan, "Ben kaçırma olayından ciddi bir şey çıkacağı düşüncesinde değilim. Türk Silahlı Kuvvetleri ile devam eden çatışmalarda ciddi bir durum oluşmazsa en geç bir kaç gün içinde bırakacaklardır" diye konuştu.

ALEVİLER HEM CHP'DE HEM PKK'DA AKTİF
Osman Öcalan, "Aleviler ağırlıklı olarak CHP'de siyaset yapmaları gibi kitlesel olarak etkin olmasalar da PKK yönetiminde etkindirler. Mustafa Karasu gibi isimler bu işin temsilciliğini yapıyorlar. Normal şartlarda sağlanamayan diyalog bu şekilde sağlanıyor olabilir. Şimdiye kadar CHP'nin içindeki Aleviler PKK'nın içindeki Aleviler'den uzak duruyordu. Ben bu kaçırmanın CHP ve PKK içindeki Aleviler'in diyalogunun sağlanması yönünde bir girişim olduğu düşüncesindeyim" değerlendirmesinde bulundu.

ARALARINDA "ALEVİ KADEŞLİĞİ" VAR
CHP'nin içindeki alevi kanat ile PKK'daki Mustafa Karasu kanadı arasındaki yakınlığı "kardeşlik" olarak nitelendiren Osman Öcalan şu çarpıcı yorumda bulundu: "PKK ile CHP zihniyet olarak kardeş değildir ama PKK ve CHP içindeki Aleviler kardeştir. Alevi hareketi genel itibariyle bir bütündür. Aleviler yaklaşım itibariyle birbirlerinden çok ayrı düşmezler. Bu yüzden CHP ve PKK'daki Aleviler kardeştir. Çok farklı tutumların sahibi olmazlar, son noktada aynı görüşü paylaşırlar."