Gündem
11 Haz 2023 16:22 Son Güncelleme: 11 Haz 2023 16:32

Yeni Akit'in hedefinde Özlem Zengin var: "AK Parti'ye yutulmaz bir lokma..."

Yeni Akit Gazetesi'nin yazarı İlhan Oral, AKP'li Özlem Zengin'le ilgili "Başkan Erdoğan, adı geçen sözleşmeyi kaldıracak, bu hanımefendi “İstanbul sözleşmesini” savunacak. AK Parti bu tür arızalardan silkinmelidir" dedi.

Geçtiğimiz günlerde, 6284 Sayılı 'Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesi'ni savunan AK Partili Özlem Zengin sosyal medyada gündem olmuş muhalefet tarafından destek görürken AK Partili birçok kişi tarafından eleştirilere sebep olmuştu. Son olarak Yeni Akit'in yazarı İlhan Oral, yazdığı köşe yazısıyla Zengin’i hedef gösterdi.

'AK PARTİ BU TÜR ARIZALARDAN SİLKİNMELİDİR'
Yeni Akit yazarı İlhan Oral, İstanbul sözleşmesi ve kadına şiddetin önlemesiyle ilgili 6284 sayılı yasayı savunduğu sözleri nedeniyle 'kendi mahallesinden' tepki gören AK Partili Özlem Zengin'le ilgili "Başkan Erdoğan, adı geçen sözleşmeyi kaldıracak, bu hanımefendi “İstanbul sözleşmesini” savunacak. AK Parti bu tür arızalardan silkinmelidir" dedi.

İlhan Oral bugünkü yazısının bir bölümünde şu ifadelere yer verdi:

"Haberlere bakılırsa bu hanımefendinin bir hayli falsosu ve sabıkası görülmektedir. Her eylem ve konuşmasını CHP alkışlıyormuş!? LGBT gibi bir gayri meşru fuhuş teşkilatını savunduğu kayıtlarda görülüyor ve dillerde konuşuluyormuş.

Buna rağmen partide ileri düzeyde rağbet görüyor. Herkesin şahit olduğu gibi “İstanbul sözleşmesini” bizzat Başkan Erdoğan kaldırdı. Bu gerçek karşısında âdeta açıkça sırıtan bir tezat vardır. Başkan Erdoğan, adı geçen sözleşmeyi kaldıracak, bu hanımefendi “İstanbul sözleşmesini” savunacak. Burada elbette açıkça sırıtan bir tezat vardır. Normal değildir. Böyle bir gelişme Ak Partiye yutulmaz bir lokmadır.

Onun için Ak Parti bu tür arızalardan silkinmelidir. Aksi takdirde en azından yönetim ile Ak Partiye yürekten katılarak destek veren irade arasında kırgınlık fitnesine sebep oluyor. Aslında bu tür kırgınlıklar Ak Partiyi, ittifaklara mecbur etmiştir."