Gündem
19 Oca 2012 15:47 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 13:15

YENİ AKİT ZENNE FİLMİNİ HEDEF ALDI!

Türkiye'deki ilk eşcinsel töre cinayetinin konu edinildiği Zenne filmi Yeni Akit gazetesinin hedef tahtasında.

Yeni Akit’in bu defaki hedefinde Türkiye’nin ilk eşcinsel töre cinayetine hedef olan Ahmet Yıldız’ın konu edinildiği Zenne filmi var.

Yönetenliğini ve yapımcılığını M. Can Alper ve Mehmet Binbay’ın üstlendiği "Zenne" filmi, provokatif ve hedef gösterir üslubuyla bilinen Yeni Akit gazetesi tarafından kin ve nefret dolu bir yazı ile haberleştirildi.

Habere, yönetmenlerden yanıt geldi.

İLK EŞCİNSEL TÖRE CİNAYETİ KONU EDİLMİŞTİ

Senaryosu, 2008 yılında eşcinsel olduğu gerekçesiyle babası tarafından tabancayla öldürülen Ahmet Yıldız’ın hikayesinden esinlenilerek yazılan Zenne filmi, muhafazakar bir ailenin çocuğu olan Ahmet, İstanbul’un dans klüplerinde zennelik yaparak geçimini sağlayan Can ve Alman fotoğrafçı Daniel’in kesişen hikayesini konu alıyor. 13 Ocak’ta vizyona giren, Antalya Altın Portakal Film Festivali’nden "en iyi ilk film" ödülünü alan film ile ilgili Yeni Akit gazetesinde Fahrettin Dede imzasıyla yayınlanan haber "Eşcinsellerden Kültürel Atak" başlığını taşıyor.

Haberde, "Eşcinsel Lobisi" diye bir lobinin, Ayşe Kulin’in iki eşcinselin hikayesini anlattığı kitabı "Gizli Anların Yolcusu"nu pazarladığı ve "Zenne" filmine seyirci topladığı iddia ediliyor.

Film için "eşcinsel ve sapık eğilimlerin propagandası yapılıyor", "sapıkların filmi" gibi düşmanlık ve nefreti körükleyen ifadelerin yer aldığı yazıda hem eşcinsel vatandaşlar hem de filmin yönetmenleri hedef gösteriliyor. Aynı yazıda Ferzan Özpetek ve Türkan Saylan isimlerinin, haberle ilgisi olmadığı halde, geçmesiyse bir taşla birçok kuş vurulmaya çalışıldığını düşündürtüyor.

YÖNETMENLERDEN CEVAP VAR

Söz konusu habere yönetmenlerden, filmin resmi sitesinde yayınlanan bir yazıyla cevap geldi. Yazıda "Bizce asıl sapıklık, yaşam hakkına saygı duymayan, toplumdaki insanları kin ve nefrete sevk eden düşüncelerdir" deniliyor. "Eşcinsellik bir hastalık, namussuzluk, ahlaksızlık yahut gayri insani bir durum değildir" denilen yazıda, geçenlerde İçişleri Bakanı’nın yaptığı ve toplumumuzun bir kesimini göz ardı ettiği açıklaması hatırlatılıyor.

"Sapıkların filmi" ifadesinin kendilerine yönelik bir hakaret olduğu gibi filme gidenlerin de "sapık" addedildiğini belirten yönetmenler, yasal haklarını kullanacaklarını dile getiriyorlar. Film, Kültür Bakanlığı’ndan da destek alamazken, son dönemde çok tartışılan kararlara imza atan yargının, Yeni Akit gazetesi hakkında ne karar vereceği merak konusu...

 

ETİKETLER
#film #akit #zenne