Politika
16 Ara 2022 10:31 Son Güncelleme: 16 Ara 2022 10:36

Yeni Akit yazarından 'İmamoğlu' tepkisi: Siyasete müdahale anlamı taşıyan bu karar skandaldır

Yeni Akit yazarı, "Bu sadece siyasete müdahale değil, seçmen iradesine, olayların tabii akışına ve ülkenin geleceğine müdahaledir" ifadelerini kullandı.

Yeni Akit yazarı Ali Osman Aydın, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na Yüksek Seçim Kurulu üyelerine hakaret ettiği iddiasıyla açılan davada 2 yıl 7 ay 15 gün hapis cezası verilmesini değerlendirdi.

'Ahmak' sözünün hukuki karşılığının bu kadar ağır olup olmadığını bilmediğini yazan Aydın, "Bir yığın benzer örnek gözümüzün önünde cereyan etti. Kimler kimlere ne kadar ağır hakaretlerde bulundular. Bana kalırsa, zorlamadığınız sürece buradan böyle bir ‘hukuki’ sonuç çıkmaz! Yine bana kalırsa, bu karar “bir merkezden” alınmış gibi duruyor. Fakat bu merkezin iktidar olduğunu düşünmüyorum. Çünkü bu akla, mantığa aykırı duruyor. Siyasi kariyerini kendi elleriyle bitirecek kadar politik meziyetten yoksun bir figürü, tam da siyaseten iflas ettiği, işleri eline yüzüne bulaştırdığı anda neden politik yasaklı hale getirip kahramanlaştırasınız? Neden ona uğraşsa bile elde edemeyeceği bir “mağduriyet” hikâyesi armağan edesiniz ki? Kararın arkasındaki güç, Kemal Kılıçdaroğlu’nu cumhurbaşkanlığı yarışında ekarte etmek isteyen, muhalefet içinden bir hizip olabilir” düşüncesini dile getirdi. 

Aydın, “Kaynağı şurası ya da burası olsun fark etmez, siyasete müdahale anlamı taşıyan bu karar bir skandaldır. Siyasi rekabetin içinde yer alan bir figüre, mücadele içinde onu artı ya da eksi anlamda etkileyecek bir dokunuş yapılamaz, yapılmamalı. Bu sadece siyasete müdahale değil, seçmen iradesine, olayların tabii akışına ve ülkenin geleceğine müdahaledir. Ve biz sıradan vatandaşlar olarak bu müdahalelerden bıktık, usandık! Beceriksiz bir siyasinin, sırf birileri ona kontrollü operasyon çekti diye ülkenin başına oturtulmaya çalışılması bir rezalet. 2022 yılında ilkeler, projeler üzerinden değil de hâlâ ‘mağduriyet’ üzerinden siyasi hesap yapılıyorsa, bir arpa boyu yol alamamışız demektir.” görüşünü dile getirdi.

 Yazının tamamını okumak için tıklayın