Medya
27 Ara 2021 18:23 Son Güncelleme: 27 Ara 2021 18:27

Yeni Akit yazarından Erdoğan'ı kızdıracak yazı! Kur garantili hesap helal mi, haram mı?

Yeni Akit gazetesi yazarı Ali Karahasanoğlu, kur garantili mevduat hesabının da haram olduğunu yazarak Cumhurbaşkanı Erdoğan'a tepki gösterdi.

AK Parti'ye yakınlığıyla bilinen Yeni Akit Yazı İşleri Müdürü ve yazarı Ali Karahasanoğlu, "Kur garantili hesap helal mi, haram mı?" başlıklı bir yazı kaleme aldı.

 Karahasanoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı "kur korumalı TL mevduat" hesaplarına ilişkin “Helal mi, haram mı" diye sordu.

 Erdoğan'ın açıkladığı mevduatı değerlendiren Karahasanoğlu, "Erdoğan’ın kur garantili çözümünde de haram.. Kur garantisinde de haram… Döviz hesabındaki faiz de haram" dedi.

 Karahasanoğlu'nun yazısının ilgili bölümü şöyle:

 “Haram olan faiz getirisi olan hesaba, bir de kur garantisi verilmiş olması halinde, bu faiz midir? Haram mıdır?” sorularına Anası haram olanın yanında, bir ekleme geldiğinde, o eklemeye bakıp, anası haram olan şeyin, helalliğe dönmesi mümkün mü? Değil. Yani… Klasik bankada açılan faizli hesap, kur garantisi getirildi diye helale dönüşür mü? Dönüşmez.

 Kimse, faizli hesaba haram değil açıklaması yapmıyor. Erdoğan da yapmıyor, Diyanet de yapmıyor.

 Biz hatırlatalım. Dün de bankadan alınan faiz haram idi. Yarın da haram. Erdoğan’ın kur garantili çözümünde de haram.. Kur garantisinde de haram… Döviz hesabındaki faiz de haram.”

 Yazının tamamı için tıklayınız