Medya
23 Eki 2012 15:23 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 14:17

YENİ AKİT YAZARINDAN BOMBA İDDİA; ''5 GAZETECİ TUTUKLANACAK!''

Yeni Akit yazarı Ersoy Dede, 28 Şubat soruşturması kapsamında 5 ünlü gazetecinin tutuklanacağını iddia etti..

5 gazeteci tutuklanır
 
Birileri şimdi 28 Şubat’tan kalma alışkanlıkla, "İşte Akit hedef gösteriyor" ya da doğrudan "Akit yazarı Dede hedef gösteriyor" diyecek.. Ama fark etmez.. Biz sorumlu gazetecilik anlayışımızın gereğini yerine getirdiğimize inandığımızdan, dert etmeyiz kimin ne diyeceğini..

Sevgili okurlar, 28 Şubat’ın medya aktörlerinin laflarına baktığımda şunu anladım ki, bazıları hakikaten bilmeden alet olmuş bu oyuna.. Bazıları patronlarıyla iş yapmış. Bazıları da patronlarını yönlendirmiş-yönetmiş.. Ama sonuç itibariyle hepsi çok paralar kazanmışlar..

EKİP İŞİ

Mesela 28 Şubat sürecinde garip işler yapan bir "Ekip Gazetesi" vardı.. Var mı hatırlayanınız?.. Ben hatırlatayım. Sahibi Dinç Bilgin.. Başındaki isim Zafer Mutlu.. Finansörü kim peki?

28 ŞUBAT’A ÖZEL GAZETE

Ali Kalkancı’ların, Müslüm Gündüz’lerin, Fadime Şahin’lerin popüler olduğu 28 Şubat’a çeyrek kala günlerinin yıldızıydı Ekip Gazetesi.. 28 Şubat’tan hemen sonra kapatıldı.. Ana gazetenin hedef kitlesinde olmayan, alt gelir grubuna yönelik bir gazeteydi. Kıraathanelere, berberlere falan girsin istenirdi. Oradaki görece daha fakir, daha eğitimsiz, dünyaya daha kapalı insanları tavlamaya yönelik bir yayın politikası vardı..

EKİP’TEKİ YALANLAR

Bir gün çıktı ve Zeynep Gazali’nin fotoğrafını, yanında bir de konsomatris ile birlikte birinci sayfadan bastı.. O gazeteyi hazırlayanlar kuşkusuz biliyorlardı Zeynep Gazali’nin kim olduğunu. Fakat hedef kitlenin bilmeyeceği varsayımıyla verdiler o fotoğrafı. Altına da şöyle yazdılar; "Fatihli Nine: Gelinimden Utanıyorum".. Mesaj çok açık. Böyle ailelerin çocukları başka başka yollardalar.. Bir başka başlık yine aynı Ekip Gazetesi’nden; "Azgın Şeyh".. "Cinci Cemile, tuzağa düşürdüğü erkekleri, cin çıkarmak bahanesiyle kandırıp yatağa atıyor".. Cinci Cemile’nin fotoğrafı bir Arap yıldızına ait. Tuzağa düşürülen erkeklerin fotoğrafları için de Ekip Gazetesi fazla uğraşmamış. O arap yıldızın haber olduğu derginin başka sayfalarından mütefekkir, yazar üç tane entelektüelin vesikalık fotosunu kesip altına bazı isimler basmış.. Kadıköylü Şevki Ovalı, Hasan Mendeli gibi isimler.. Bunlar Şevki Yılmaz’ı ya da Hasan Mezarcı’yı çağrıştırsın diye böyle seçilmiş. Ekip Gazetesi’ni çıkartan ekip, bu yalan haberleri hangi merkezden aldıkları emir ve finans gücüyle yaptığını açıklayacak savcıya.. Ve belki de bu izahat, 28 Şubat soruşturmasıyla Ergenekon soruşturmasının birleşmesine yol açacak..

YAPILMAMIŞ KONUŞMANIN HABERİ

Ve Hürriyet’in ünlü "Yalan Rüzgarı" başlıklı haberi.. Afrika gezisi sonrası, Erbakan’ın yapmayı planladığı ancak milli maç nedeniyle ertelediği bir konuşma var.. Ancak konuşmanın metni, önceden (ya servis ediliyor ya da sızıyor fark etmez) gazetecilerin elinde. Ertuğrul Özkök de, "nasıl olsa yapar bu konuşmayı" diyerek metni manşete taşıyor.. Bu yetmiyor bir de gazetenin ağır topları; Bekir Coşkun, Emin Çölaşan, Oktay Ekşi ve Sedat Ergin de bu konuşma metninin analizini yapıyorlar köşelerinde.. Muhalefet de bu haber üzerine, hükümete gensoru veriyor. Bunun izahını nasıl yapacaksınız şimdi? Hata mı?.. Yalnışlık mı? "Pardon bi daa olmayacak" mı?..

KİM O GAZETECİLER?

Başlıktaki 5 gazeteciyi merak ediyorsunuz değil mi? Aslında tahmin ediyor olmalısınız. Bana göre merak edilen şu olmalı; "hangisi yırtacak da bu sayı 5’e düşecek?".. Hiç merak etmeyin hiç biri yırtmayacak. Belki biraz zamana yayılacak.. Sadece o 5 gazeteci içinde, sonradan eski patronu hakkında esip gürleyen bir isim var. O isim dışında patronlarını ele verecek kimse de yok gibi. Eğer o kişi eski patronunun, akçeli işleri nedeniyle, talimatla bu haberlerin-yazıların yazıldığını söylerse, bu sayı 6’ya da çıkabilir. Kalın sağlıcakla.

Ersoy DEDE / YENİ AKİT