Politika
19 Mayıs 2023 14:31 Son Güncelleme: 19 Mayıs 2023 14:35

Yeni Akit yazarından AK Parti analizi: "Ciddi bir oy kaybetti, ikinci tur riskli"

Yeni Akit yazarı İdris Günaydın, köşe yazısında AKP'nin ciddi bir oy kaybettiğini belirterek "Birinci tur seçimlerinin 0.50 puan farkla kaybedilmesi AK Parti'yi rehavete sürüklemesin. Ben ikinci turu daha riskli görenlerdenim." ifadelerini kullandı.

Yeni Akit yazarı İdris Günaydın, köşe yazısında AK Parti'nin birinci turda aldığı oy oranına dair görüşünü yazdı. İkinci tur için "rehavete sürüklemesin" analizini yapan Günaydın, yazısında şunları söyledi:

"Birinci tur seçimlerinin 0.50 puan farkla kaybedilmesi Ak Partiyi rehavete sürüklemesin. Ben ikinci turu daha riskli görenlerdenim.

Birinci turda gözüktü ki; Ak Parti ciddi bir oy kaybetti.

Meydanları dolduran kalabalıkların, daha önce Ak Partiye oy vermeyen seçmenlerden değil, aksine Ak Partiye oy veren fakat  önceki seçimlerin mitinglerini televizyondan takip eden kitlelerin bir şahlanışı olduğu ortaya çıktı.

TBMM’de Cumhur İttifakı iyi durumda olsa da Ak Partinin oyunun MHP’ye kaydığı belli oldu.

Daha önce üç kez yazdım, yine yazıyorum; Ak Partinin %2,3’lük bir taraftar kitlesinin ikna olmadığı, ikna olması için gereken izahın yapılmadığı ortaya çıktı.

Bu durumu dördüncü defa yazıyorum: Eğer soğanın, patatesin, sebzenin, buğdayın, kira artışının neden yükseldiği, neden Cumhuriyet Tarihinin en muktedir hükumetinin buna çare olmadığı veya olamadığı izah edilmezse, çare olduysa yakalanan, ceza verilen, yaptırım uygulanan kimseler örnek olarak gösterilmezse, şayet çare olamamışsa bundan sonra nasıl çare olacağı açık seçik anlatılmazsa seçim tehlikededir."