Medya
09 Ara 2013 11:13 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:48

Yeni Akit yazarı Taraf'ı Cemil İpekçi ile vurdu!

Akit yazarı Ali Karahasanoğlu, Taraf gazetesini hedef aldığı yazısında birbirinden ilginç ifadeler kullandı.

Akit yazarı Ali Karahasanoğlu, Taraf gazetesini hedef aldığı yazısında birbirinden ilginç ifadeler kullandı. Taraf muhabiri Sümeyra Tansel'in kendisine yönelttiği soruları köşesinden cevaplayan Ali Karahasanoğlu, AKP-cemaat savaşında Taraf'ın üstlendiği rolü eleştirdi.
 
Taraf muhabirinin sorularına çarpıcı yanıtlar veren Akit yazarı, gazetesi Akit ile Taraf arasındaki farkları anlattı, Taraf'ın cemaate dönük haberlerinin operasyonel olduğunu iddia etti.
 
İşte Taraf muhabirnin soruları ve Akit yazarının yanıtları:
 
Soru: MİT’in cemaatler ve tarikatları izlediğini Taraf’tan iki yıl önce haberleştirmişsiniz. Bu konuda ne söylemek istersiniz? Taraf’ın yayımladığı fişleme ve MGK belgeleriyle haberinizdeki bilgiler paralellik arz ediyor. Bu konuda ne söylemek istersiniz? Dini grupların ve cemaatlerin MİT’in izlenecek örgütler listesinde yer almasını doğru buluyor musunuz? Bu konuda ne düşünüyorsunuz? Haberinize o dönemde herhangi bir tepki geldi mi? 
 
Cevap: Şarkıcı Hadise ile, Modacı Cemil İpekçi ile, tiyatrocu Ayşen Gruda ile  röportaj yapan.. Üç günde bir Süryanilerin sözde mağduriyetlerini gündeme taşıyan.. Ermenilerin azınlık sorununu her daim yazan.. Kiliseler üzerine yoğunlaşan. Ama % 95’i Müslüman olan ülkedeki camilerle ilgili tek haber yapmayan bir muhabir. Hayatında bir tane Gülen haberi yapmamış iken.. Gülen grubunun uğradığı haksızlık var ise, bunları şimdiye kadar hiç görmemiş iken.. Şimdi ‘Gülen grubu haksızlığa uğruyor’ diye haber yapıyor ise, bu gazetecilik değil, bir operasyondur.
Madem 2004’ten bu yana Gülen cemaati fişlenip, fişlenme gereği olarak haksızlığa uğruyor idiyse, niye bugüne kadar tek bir haberini yapmadınız?
Eğer böyle bir haksızlık yok idiyse, şimdi niye ‘var’ diye iftira ediyorsunuz?
 
‘Ayvalık’taki Taksiyarhis kilisesinde ayin yapılmasına izin verilmedi’ diye haber yapın. Sonra gelin ‘2004’den bu yana Gülen cemaati fişleniyormuş’ deyin..
Ve siz Gülen cemaatini böylece savunuyor olun.
Biz de karşıtı olalım.. Öyle mi?
Çocuklar güler bu işe..