Gündem
25 Eki 2023 10:47 Son Güncelleme: 25 Eki 2023 10:51

Yeni Akit H.K.G. davasında çıkan karara tepkili: Bu ceza İstinaf'tan döner

H.K.G'nin çocuk yaşta zorla evlendirildiği Kadir İstekli 30 yıl, Hiranur Vakfı'nın kurucusu ve baba Yusuf Ziya Gümüşel 20 yıl, anne Fatıma Gümüşel ise 16 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırılması Akit'i kızdırmıştı. Aynı gazete bugün de kararın istinaftan dönmesi çağrısını yaptı.

İsmailağa Cemaati’ne bağlı Hiranur Vakfı kurucularından Yusuf Ziya Gümüşel’in kızı H.K.G.’yi 6 yaşında ‘evlendirmesi’ ve H.K.G.’nin yıllarca cinsel istismara maruz bırakılması skandalına yönelik dava geçtiğimiz gün sonuçlanmıştı. Alınan karara kızan Akit dün konuyu manşetine taşımış ve 'yargının teslim olduğunu' iddia etmişti.

Akit bugün de mahkemenin aldığı kararın istinaftan döneceğini belirten bir manşetle çıktı. Gazete, istinaf mahkemesine çağrıda bulundu.

Haber şöyle:

"İslami camiayı karalamak için fırsat kollayan malum medyanın ve seküler cenahın dört elle sarıldığı ve önceki gün karara bağlanan çocuk gelin kumpasında verilen cezalar maşeri vicdanları yaralarken, hukukçular skandal kararın İstinaf'tan dönmesi gerektiğini belirttiler."