Gündem
06 Ara 2016 11:39 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 22:14

Yeni Akit gazetesine Aydın Doğan cezası!

Akit gazetesi, "Şer İmparatorluğu" sürmanşeti nedeniyle 5 bin lira tazminat ödemeye mahkum oldu.

Yeni Akit gazetesi, Doğan Holding Onursal Başkanı Aydın Doğan’ın fotoğrafını da kullanarak verdiği ‘Şer imparatorluğu’ başlıklı haberdeki iftiralar nedeniyle tazminat cezasına mahkûm edildi.

3 Nisan 2015’te sürmanşetten verilen haberde Aydın Doğan’ın ‘terör örgütleri ve illegal yapılara medya desteği verdiği’ yalanı yazıldı. Aydın Doğan da Yeni Akit’e, avukatları Şehnaz Yüzer ve Erem Turgut Yücel aracılığıyla İstanbul Anadolu 21. Asliye Hukuk Mahkemesi’nde tazminat davası açarak yanıt verdi.

DEVLET ÜSTÜN HİZMET MADALYASI SAHİBİ

Haberde hedef alınan Aydın Doğan’ın ‘Devlet Üstün Hizmet Madalyası’ sahibi, ilkeli ve dürüst bir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olduğu belirtilen dava dilekçesinde şöyle denildi: “Müvekkilimiz Aydın Doğan’ın 40 yıla yaklaşan onurlu bir basın yaşamı vardır. 60 yıla yaklaşan süredir ticari hayatın içerisinde olan müvekkilimiz, 1974 yılından itibaren İstanbul Ticaret Odası Meclis ve Yönetim Kurulu üyeliğinde bulunmuş, 1977 yılından itibaren de pek çok kez vergi şampiyonu olmuştur. Türkiye Gazete Sahipleri Sendikası Başkanlığı da yapan müvekkilimiz, Dünya Gazeteler Birliği’nin Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı’na seçilen ilk Türk vatandaşı olmanın onurunu da yaşamıştır.”

5 BİN LİRA TAZMİNAT CEZASI

29 Kasım 2016 tarihinde görülen karar duruşmasına Aydın Doğan adına avukatı Güneş Çelik, Yeni Akit Gazetesi Yayın Sahibi Ramazan Fatih Uğurlu adına ise avukatı Ali Pacci katıldı. Mahkeme, Yeni Akit Gazetesi Yayın Sahibi Ramazan Fatih Uğurlu’nun Aydın Doğan’a 5 bin TL tazminat ödemesine hükmetti.