Gündem
31 Mayıs 2017 10:13 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 22:43

Yeni Akit Gazetesi Genel Yayın Yönetmenini öldüren çağrı: Yine başladı baba!

Yeni Akit gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Kadir Demirel’in damadı tarafından bıçaklanarak öldürülmesiyle ilgili ayrıntılar ortaya çıkıyor.

İstanbul’da damadı Cemil K.’nın öldürdüğü Yeni Akit Gazetesi Yayın Yönetmeni Kadir Demirel son yolculuğuna uğurlandı. Kocasının ağır yaraladığı Esma K.’nın 7 ay önce şiddet gördüğü için baba evine gittiği, kocası için 3 ay uzaklaştırma kararı aldırdığı, çocukları için tekrar barışarak evine döndüğü ortaya çıktı. Kaçak damat aranıyor.

Aralarında sorun olan kızı Esma K. ve damadı Cemil K.’yla konuşmak üzere İstanbul Başakşehir’deki evlerine giden Yeni Akit Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Kadir Demirel, damadı tarafından bıçaklanarak öldürüldü. Olayda Esma K. da ağır yaralandı. Marmara Üniversitesi Makine Öğretmenliği mezunu işadamı Cemil K. (40) ile Kadir Demirel’in kızı Esma K. (31) 10 yıl önce evlendi. 2 çocukları dünyaya gelen çiftin araları iddialara göre geçen yıl bozulmaya başladı.

3 ay uzaklaştırma kararı aldırdı

Cemil K., eşi Esma K.’ya da şiddet uygulamaya başlayınca genç kadın 2 çocuğunu da yanına alarak babasının evine gitti. Esma K. emniyete de giderek şikâyette bulundu. Bunun üzerine Cemil K.’ya 3 ay uzaklaştırma kararı verildi. İddiaya göre Esma K., geçen ocak ayı sonunda çocukları için eşiyle tekrar barışarak evine döndü. Tekrar birlikte yaşamaya başlayan çiftin arası ise son günlerde yeniden bozuldu.

"Acil durum var çıkıyorum"

Şiddetli tartışmalar yaşanması üzerine 3 çocuk sahibi Demirel'e kızı Esma K.'dan telefon geldi. Eşi tarafından şiddet gören Esma K. babasına telefonda "Yine başladı baba" dedi. O sırada Demirel gazetede sayfaları hazırlıyordu.

Çalışma arkadaşlarına "Özel bir durum var. Acilen çıkıyorum" dedi ve soluğu Başakşehir'de aldı. Kızı ve damadıyla konuşmak üzere gittiği eve vardığında damadının kızına şiddet uyguladığını ve hakaret ettiğini gören Demirel damadıyla konuşmak istedi ancak Cemil Yavuz K. hakaretlerine devam etti. Bunun üzerine ikili arasında tartışma yaşandı. Ve damat önce Kadir Demirel'i ardından da kaçmaya çalışan eşi Esma K.'i bıçakladı. Demirel olay yerinde öldü.

Olayın ardından kayıplara karışan Cemil K.’nın evden otomobiliyle ayrıldığı, Bayrampaşa’da şirketine ait depodan motorunu alıp kaçtığı da ortaya çıktı.

Toprağa verildi

Demirel için önceki gün Yeni Akit gazetesi önünde tören düzenlendi. Demirel’in cenaze namazı ise ikindi vakti Fatih Camisi’nde kılındı. Demirel, geçen yıl Suudi Arabistan’da vefat eden Yeni Akit Gazetesi Yayın Koordinatörü Hasan Karakaya’nın Edirnekapı Şehitliği’ndeki mezarının yanında toprağa verildi.