Gündem
16 Ara 2013 08:51 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:48

Yeni Akit, Ekrem Dumanlı'ya fena saydırdı; 'Bu nasıl gazetecilik'

Yeni Akit, Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı'yı 9 yıl önce yazdığı bir yazıyla vurdu.

Bugün sürmanşetini Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı'nın 9 yıl önce yazdığı bir yazıya ayıran Yeni Akit, "Dumanlı bu nasıl gazetecilik" başlığı ile eleştiri oklarını sert bir şekilde gönderdi.

Ekrem Dumanlı'nın "2004'teki MGK Kararını 3 Bin 458 Gün Önce Yazmış" olduğunu ortaya koyan bir gazete küpürüne de yer veren Yeni Akit, bakın neler yazdı:

28 Haziran 2004 tarihli yazısında, "MGK toplantısında Fettullahçılık tartışılmıştı… Bu konunun günlerdir özel servis yapıldığını medyada bilmyen yok" diye yazan Zaman Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı; aynı MGK toplantısını, sırf Hükümet'e vurmak için 9 yıl sonra haber yapan Taraf gazetesinin, "Büyük bir gazetecilik başarısına imza attığını" yazdı.

Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı'nın 2004 MGK'sını 3 Bin 458 gün önce (9 sene 4 ay önce) 28 Haziran 2004 tarihinde köşesinde yazdığı ortaya çıktı. Dumanlı, 24 Haziran 2004 tarihinde gerçekleşen MGK topantısını 4 gün sonra yazmış. Ancak bu yazıyı sanki kendisi yazmamış gibi davrandı.

Dumanlı 9 yıl önce yayınlanan "-culuk, -cilik, bu nasıl gazetecilik" başlıklı köşe yazısında "Gizlilik özelliği taşıyan MGK toplantısı sonrasında neredeyse birbirinin kopyası bir bilgi sızdırılmıştı. Bu konunun günlerdir özel servis yapıldığını medyada bilmeyen yok aslında" diye yazdı. 9 yıl sonra bunu görmezden geldi.