Gündem
05 Eki 2015 09:15 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:55

Yeni Akit Ciner'in Gülen ile konuşmasını yayımladı: Emirlerinizi bekliyorum!

Ciner'i arıyan ve X Şahıs diye kodlanan bir kişinin, telefonu Fethullah Gülen'e verdiği, Ciner'in de sağlık durumunu sorup, "Emirlerinizi bekliyorum" dediği görülüyor.

Yeni Akit gazetesinden Kenan Kıran'ın imzasını taşıyan haberde, Habertürk gazetesi, Habertürk TV ve Show Tv'nin sahibi Turgay Ciner'in Fethullah Gülen ile yaptığı telefon görüşmesinin kaydına yer verildi.

Haberde yer alan görüşmese Ciner'i arıyan ve X Şahıs diye kodlanan bir kişinin, telefonu Fethullah Gülen'e verdiği, Ciner'in de sağlık durumunu sorup, "Emirlerinizi bekliyorum" dediği görülüyor.

25 Aralık soruşturmasında usulsüzlükler yaptığı ve şüphelilere kumpas kurduğu iddiasıyla aralarında gülen ve eski emniyet müdürü Yakup Saygılı'nın da bulunduğu 69 kişi yakkında hazırlanan iddianameden yararlanarak hazırlanan habere göre, cemaate bağlı polisler, hakkında bir suçlama olmamasına rağmen Ciner'in telefon görüşmelerini uzun bir süre dinlemişler, hatta Ciner ile Erdoğan arasındaki görüşmeleri dahi takip etmişler.

Habere göre, Ciner'in görüşmelerini takip altında tutan Cemaat, iş ilişkilerini, kişisel buluşmalarını, özel yaşamını kayıt altına almış.

İşte Yeni Akit gazetesinde yer alan Ciner ile Gülen arasındaki o görüşme: