Gündem
14 Kas 2011 13:54 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 13:00

YENİ AKİT, ALEVİLERİ HEDEF GÖSTERİYOR! SIRA ALEVİLERE Mİ GELDİ?

ABF“Vekillik için Kandil'den izin istemişler” başlıklı haberiyle Yeni Akit gazetesinin Alevileri hedef gösterdiğini açıkladı.

Alevi Bektaşi Federasyonu (ABF) “Vekillik için Kandil’den izin istemişler” başlıklı haberiyle Yeni Akit gazetesinin Alevileri hedef gösterdiğini açıkladı.


ABF Genel Yönetim Kurulu tarafından yapılan açıklama şöyle:

SIRA ALEVİLERE Mİ  GELDİ?...

13 Kasım 2011 Tarihli “Yeni Akit” gazetesi sürmanşet haberde “Vekillik için Kandil’den izin istemişler”  başlığı ile Genel Başkan Yardımcımız Kemal BÜLBÜL’ü ve Federasyonumuzu hedef göstermiştir.

Tamamen uydurma ve kurgulanmış  “Bilgilerden” oluşan haberin “Bir yerlerden” “Yeni Akit Gazetesine” servis edildiği açıkça görülmektedir.

Genel Başkan Yardımcımız Kemal BÜLBÜL ve Alevi Bektaşi Federasyonu kurgulanan bir oyuna alet edilmek isteniyor.

Planlı  bir siyasetle “Türkiye’yi siyasal İslam’ın” amaçları doğrultusunda “Dizayn etmek isteyen zihniyet” “Ergenekon terör Örgütü” adı altında aydın ve gazetecileri tutukladı. Hükümet ve sayın Başbakan kendilerine “Muhalif olan” her kim varsa bir kılıf bulup “Tasfiye” etmeye bu olmaz ise karalamaya çalışıyor. Mustafa Balbay, Ahmet Şık, Nedim Şener gibi gazeteciler de bu bağlamda tutuklanmıştır.

Prof. Dr Büşra Ersanlı ve Yazar Ragıp Zarakolu gibi bilim insanları ve aydınların “KCK Yöneticisi” gibi uydurma gerekçelerle tutuklandığı bir süreçte “Yeni akit Gazetesi” Genel Başkan Yardımcımızı ve Federasyonumuzu “Hedef” göstererek” Bir taşla birkaç kuş birden vurmayı” amaçlıyor olmalı.

Son dönemde Türkiye’deki demokratik muhalefeti ve demokrasi, insan hakları, inanç  özgürlüğü gibi temel değerleri savunan ve bunun demokratik mücadelesini yürüten tüm kurum ve bireyler “Hedef” durumundadır. Bu uydurma “Haber” bunun en bariz örneğidir.

Kaldı  ki yasal, demokratik bir partiden milletvekili adayı  olacak bir kişi “Adaylık için nereye başvuracağını” bilir! “Haberin” amacı “Yeni Akit Zihniyetine” uymayan demokratik kurumları, demokrasi ve toplumsal barışa inanmış bireyleri, aydın, yazar ve bilim insanlarını hedef göstererek bir “Korku toplumu” yaratmaktır.

“Yeni Akit Gazetesinin”  “Vekillik için Kandil’den izin istemişler” başlıklı haberi tamamen uydurma, spekülasyon ve hedef göstermekten başka bir amaç içermemektedir.

Kamuoyunun bilgisine sunulur.