Gündem
11 Eki 2021 09:55 Son Güncelleme: 11 Eki 2021 09:57

Yeni açılan adliyede 'ulaşım' isyanı!

İstanbul'da dağınık bir şekilde bulunun Küçükçekmece Adliyesi, Ekim ayından itibaren Yenibosna ile Sefaköy arasındaki bölgede bulunan yeni bir binaya taşındı. Ana yol üzerinde bulunan adliyenin ulaşım sorununun çözülmeden açılması hem çalışanları hem de avukatları isyan ettirdi.

İstanbul'da farklı adreslerde bulunan Küçükçekmece Adliyesi, 1 Ekim'den itibaren Küçükçekmece'deki merkez binasına taşındı.

Ancak hem adliye çalışanları hem de avukatlar yeni yerin konumu konusunda isyanda. Adliye açılmadan önce ulaşım sorununun giderilmemesi çalışanlar ile avukatları isyan ettirdi.

ULAŞIM SIKINTISI VAR

Yeni yapılan adliye E-5 yolu üzerinde ve en yakın metrobüs durağı Yenibosna ile Sefaköy durakları...

Adliyenin yakınında ne taksi durağı, ne de minibüs durakları bulunuyor.

Yeni adliyenin konum olarak bulunduğu yer ise Yenibosna otobüs-metrobüs durakları ile Sefaköy metrobüs-otobüs durakları arasında. Bu iki durak arasındaki yol uzunuluğu ise yaklaşık 3.5 kilometre...

Otobüs durakları da adliyeye oldukça uzak. Hem adliyeye gelişte, hem de adliyeden çıkışta çalışanlar fazlasıyla eziyet çektiklerini açıkladı.

ADLİYE ÇALIŞANLARI DA AVUKATLAR DA İSYANDA

Adliye çalışanları yol sorununun çözülmeden yeni binaya taşınmasına anlam veremediklerini belirtirken, avukatlar da bu konuda taleplerini diye getirmeye başladı.

Şu andaki mevcut ulaşım durumunu "adliyeden çıkap eve giderken 10-15 dakikalık dik bir yokuşu tırmanmak zorunda kalıyoruz" sözüyle özetleyen çalışanlar, adliyeye gelirken de ayrı bir işkence yaşadıklarını ilettiler.

Benzer bir durum avukatlar için de geçerli. Hatta avukatlar bunun için de başvuru bile yaptılar.

YENİ METROBÜS DURAĞI

Avukatlar bir an önce Sefaköy ile Yenibosna arasındaki 3.5 kilometrelik yol üzerine yeni bir metrobüs durağı yapılmasını talep ettiler. Avukatlar bunun yanında adliye çevresine minibüs ve otobüs duraklarının da konumlanması yönünde başvuruları oldu.

İstanbul Barosu Başkanı Mehmet Durakoğlu, kendisine bu konuda gelen şikayetler için verdiği cevapta, "Perşembe gününden itibaren baro servisi başladı. Ayrıca İBB’ye üstgeçit ve durak düzenlemesi talebimiz olacak." paylaşımında bulundu.

Bağımsız Avukatlar Grubu da İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı'na bir başvuru yaparak, adliye yakınına metrobüs durağı konulması, adliye çevresine minibüs ve taksi duraklarının açılmasını istedi.