Gündem
23 Eyl 2015 01:18 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:54

Yeni AB Bakanı Today's Zaman yazarı çıktı!

HDP'li bakanların istifasıyla boşalan Avrupa Birliği ve Kalkınma Bakanlığı'na atama yapıldı.

HDP'li bakanların istifasıyla boşalan Avrupa Birliği ve Kalkınma Bakanlığı'na atama yapıldı. Avrupa Birliği Bakanlığı görevine Galatasaray Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Beril Dedeoğlu atandı. 9 yıldır Today's Zaman'da köşe yazarlığı yapan Dedeoğlu, Galatasaray Üniversitesi'nde uluslararası ilişkiler eğitimi veriyor.

Kalkınma Bakanlığı görevine ise Bakanlık Müsteşarı Cüneyt Düzyol atandı. 1964 yılında doğan Düzyol, 1988 yılında Orta Doğu Teknik Üniversitesi, inşaat Mühendisliği Bölümünden mezun oldu. Kısa bir süre özel sektörde tasarım mühendisi olarak çalıştıktan sonra aynı yıl içinde DPT'de göreve başladı. 1992 yılında İngiltere'de University of East Anglia'da Kalkınma Ekonomi­si üzerine diploma çalışmasını tamamladıktan sonra 1993 yılında Planlama Uzmanlığına atandı. 1995-1996 döneminde A.B.D.'de University of Illinois at Urbana-Champaign'de ekonomi dalında yüksek lisans derecesini aldı. DPT'de çeşitli görevler yapan Düzyol, 2014 yılı Ekim ayında Müsteşar Vekilliği görevine, 2 Aralık 2014 tarihinde Müsteşarlık görevine atandı.

BÜLENT KENEŞ: BAKALIM İLK KİM PARALEL BAKAN DİYECEK

Dedeoğlu'nun Bakan olarak atanmasından sonra Todays Zaman Genel Yayın Yönetmeni Bülent Keneş, "Today's Zaman yazarlığından dolayı sevgili @berldedeoglu Hocam için bakalım ilk kim "kabinede paralel bakan" diyecek? Çok eğlenceli ülkeyiz!" diye yazdı.