Gündem
24 Ara 2013 15:33 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:50

'Yemişim Fethiyespor'u' mahkemelik oldu!

Fethiyespor Kulübü, eski hakem Ahmet Çakar'a 50 bin TL'lik tazminat davası açtı.

Fethiyespor ile kulüp başkanı İsmail Öztürk, 4 Aralık 2013 tarihinde Fenerbahçe ile oynadıkları ve seremoniye "Yüce Atatürk" yazılı tişörtlerle çıktıkları Ziraat Türkiye Kupası eleme maçının ardından bir televizyon programında yaptığı yorumlar nedeniyle eski hakem Ahmet Çakar'a 50 bin TL'lik tazminat davası açtı.
 
Fethiyespor Kulübü Derneği ve kulüp başkanı İsmail Öztürk'ün avukatı Nuray Ünal'ın mahkemeye sunduğu dava dilekçesinde, spor yorumcusu Ahmet Çakar'ın sarf ettiğini iddia ettkileri, "Bu terbiyesizliktir', 'Siz durumdan vazife çıkarttınız', 'Utanmadan sıkılmadan Ulu Önder Atatürk'ün ismini alet ettiniz', 'Türkiye'de provokasyonu arttırmak adına alet ettiniz', 'Yazıklar olsun size', 'Yemişim Fethiye'yi', 'İnşallah küme düşerler', 'İnşallah başkanları gider" sözleri nedeniyle müvekkillerinin manevi olarak zarar gördüğü belirtildi.
 
"MOTİVASYON VE MORAL GÜCÜ ADINA"
İstanbul Asliye Hukuk Mahkemesi'ne sunulan dilekçede, "Yüce Atatürk" yazılı formalarla çıkışın nedeninin PTT 1. ligde yer alan ve ligin en son sırasında bulunan Fethiyespor'un Fenerbahçe gibi çok güçlü bir takım ile karşılaşacak olmasını ve ulusal kurtuluş kahramanı Atatürk'ün hiç eşit olamayan şartlarda girdiği savaşı kazanmış olması örneğinden yola çıkılan bir motivasyon ve moral gücü kazanması adına olduğu belirtildi. Dilekçede, davacı müvekkillerin hiçbir siyasi bağ ve bağlantıları olmadığı gibi sporu siyasete alet etme gibi bir düşünceleri de hiçbir zaman olmadığı vurgulandı. Ahmet Çakar'ın yorumcu oalrak katıldığı 9 Aralık'ta yayınlanan bir televizyon kanalında söylediği sözler nedeniyle Fethiye Spor Kulübü Başkanı İsmail Öztürk ve Fethiyespor camiasına hakaret ettiği belirtilen dilekçede, Fethiyespor'un ve başkanının manevi şahsiyetlerinin hedef alınarak karaladığı, beddua ettiği, kamuoyundaki saygınlık ve itibarını küçük düşürdüğü öne sürüldü.
 
50 BİN TL TAZMİNAT TALEBİ
Dilekçede ayrıca şu ifadelere yer verildi; "Oysa ki Atatürk, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu olan, Anayasamızın değiştirilemez maddelerinde yer alan bir şahsiyet olup her Türk vatandaşının Anayasa'ya bağlılığı tartışılmaz olacağından tüm toplumca kabul edilmiş bir değerdir. Tüm toplumca kabul edilen bir değerin provokasyon aracı olarak değerlendirilmesi ve davacı müvekkillerin provokatör olarak nitelendirilmesi alenen hakaret ve kişilik haklarının ihlaldir. Davalının davacı müvekkillerimin kişilik haklarına açık bir şekilde saldırıda bulunduğu konuşmalar içeriğinde sabittir. Davalının haksız eylemi sonucu müvekkillerimin manevi olarak zarar gördükleri alenidir. Bu zararın kısmen telafisi olmak üzere davacı müvekkil Fethiye Spor Kulübü için 30 bin TL, İsmail Öztürk için 20 bin TL manevi tazminat davasının açılması zorunlu hale gelmiştir."