Magazin
23 Mayıs 2023 15:45 Son Güncelleme: 23 Mayıs 2023 15:48

Yeğenleri itiraz etmişti: Seyfi Dursunoğlu'nun miras davasında karar çıktı

'Huysuz Virjin' olarak tanınan sanatçı Seyfi Dursunoğlu’nun miras davasında karar çıktı.

'Huysuz Virjin' adıyla tanınan Seyfi Dursunoğlu'nun mirasını Çağdaş Yaşamı Destekleme Destekleme Derneği’ne bırakmasının ardından yeğenleri tarafından açılan itiraz davasında karar çıktı. 

İstanbul Anadolu 14. Asliye Hukuk Mahkemesi, vasiyetin iptali davasını reddetti. Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, yaptığı açıklamada mahkemenin kararını duyurdu. 

Dernek yaptığı açıklamada “Eğitimim ve eğitimde fırsat eşitliğinin sağlanmasının toplumsal gelişmemizde çok önemli payının olduğu bilinciyle yaptğı bağış ile gelecek kuşakların yolunu aydınlatan, Cumhuriyet’in kazanımlarına ve çağdaş yaşam değerlerine duyduğu inançla örnek bir sanatçı olan Seyfi Dursunoğlu’nu bir kez daha sevgi ve özlemle anıyoruz” ifadeleri ne yer verdi.

 

NE OLMUŞTU?

17 Temmuz 2020'de 87 yaşındayken solunum yetmezliği ve çoklu organ yetmezliği nedeniyle yaşamını yitiren Seyfi Dursunoğlu, ölümünden önce tüm mal varlığını Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği'ne bağışlamıştı.

Dursunoğlu'nun yeğenlerinden Evren Saydan ile Erhan Saydan vasiyete itiraz ederek, vasiyetnamenin iptali için dava açmıştı. 

Sanatçının Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği'ne bıraktığı mal varlıkları arasında Üsküdar Çengelköy'de bulunan evi ve bankadaki birikimi yer alıyor.