Gündem
04 Mayıs 2010 09:28 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:16

''YAZMAKTAN HAYA EDİLECEK SAPKIN DURUMLAR VAR!..'' HALİS TOPRAK'A UTANÇ DAVASI!..

Nazlıcan Tagizade, evlilikleri 1 yılı doldurmadan avukatıyla savcılığa yaptığı suç duyurusunda, eşinin hizmetçisiyle aşk yaşadığını da iddia etti ve şöyle söyledi:

“Eşimin ayaklarını yıkıyorum, ayakkabısını giydiriyorum. Banyosunu ve masajını bile yapıyorum. Ama yazmaktan hayâ edilecek sapkın durumlar var.”

Halis Ağa’ya ‘cinsel eziyet’ ve ‘yasak aşk’ suçlaması

18 yaşındaki Nazlıcan Tagizade, kredi kartını iptal ettiren, köşk çalışanlarına ‘Ekmek bile almayın’ talimatı verdiği öne sürülen 72 yaşındaki eşi Halis Toprak’ı savcılığa şikâyet etti. Ölümle tehdit edildiğini iddia eden Nazlıcan, eşinin Cannes’a gittiği yardımcısıyla aşk yaşadığını da öne sürerken Halis Toprak’ın hapse atılmasını istedi

Geçtiğimiz yıl henüz 17 yaşında ailesinin izniyle 72 yaşındaki işadamı Halis Toprak’la nikâh masasına oturan Nazlıcan Tagizade, film festivali için bir aylığına Cannes’a giden eşi Halis Toprak ile 4 yardımcısından şikâyetçi oldu. Dün avukatıyla birlikte Sarıyer Adliyesi’ne giden Nazlıcan, savcılıkta Halis Toprak’ın kendisinden sürekli sapkın ilişki istediğini, kabul etmediği için de evden atıldığını ileri sürdü.

Halis Toprak’ın ev çalışanlarından Emine Üstün ile ilişki yaşadığını da iddia eden Nazlıcan, ikilinin birlikte Fransa’ya gitmesinin ardından evin çalışanları tarafından köşke alınmadığını, kredi kartının iptal edildiğini ve aç bırakıldığını da ileri sürdü.

Nazlıcan, eşi Halis Toprak için “Açıklanamayacak talepleri ile yazmaktan hayâ edilecek durumlar’ olduğunu belirtti. Avukat Fatih Volkan, şikâyetle ilgili şu bilgileri verdi:

‘BANA UĞURSUZ GELDİN’
“Halis Toprak, müvekkileme kötü davranmaya başlamıştır. Evlilikten kısa süre sonra TMSF’nin mal varlığına el koymasının ardından Nazlıcan Toprak’ın üzerine yürüyerek, ‘Buna sen sebep oldun’ diye ağıza alınmayacak hakaretlerde bulunmuştur. Kendisine uğursuzluk getirdiğini söylediği müvekkilemizi sürekli annesi ve kız kardeşiyle birlikte kapı önüne koymakla tehdit etmiştir.” Nazlıcan’ın eş olarak tüm yükümlülüklerini yerine getirdiğini hatta eşinin ayaklarını yıkadığını, ayakkabısını giydirdiğini, banyosunu ve masajını bile yaptığına dikkat çekerken buna rağmen köşkün bahçesinde gezerken köşk çalışanı Ali Baduroğlu tarafından içeri alınmadığını, emri de Halis Toprak’ın verdiğini iddia etti.

O tarihten sonra üç ay müştemilatta kalan Nazlıcan’ın köşkte kalan eşyalarını alamadığı, Halis Toprak’ın hiçbir ihtiyacını karşılamadığı hatta kendisine yemek verilmesini yasakladığı da öne sürüldü.

TEHDİT ETTİ
Halis Toprak’ın genç kadını kapatıldığı müştemilattan çıkması durumda, “Şayet buradan çıkarsan senin ayaklarını kırdırırım, senin yediğin her lokma sana zehir zıkkım olsun” diyerek ölümle tehdit ettiği iddia edildi.

Avukat Fatih Volkan, “Müvekkilem zaman zaman orada belirli aralıklarla hapis edilerek terbiye edilmek ve Halis Toprak’ın kabul edilemeyecek taleplerine biat ettirilmeye çalışılmıştır” dedi. Tüm bu yaşananların ardından intihara teşebbüs eden Nazlıcan Toprak’ın hastaneden çıktıktan sonra da aynı davranışlara maruz kaldığı belirtildi.

Halis Toprak’ın eşi Nazlıcan Toprak’a “Boşanma için hiçbir şey istemiyorum” diye zorla sözleşme imzalamasını istediği, aksi takdirde de ailesi ile birlikte yok edileceği yolunda tehdit ettiği de öne sürüldü.

HALİS TOPRAK’IN 23 YIL HAPSİNİ İSTEDİ
Sarıyer Cumhuriyet Savcılığı’na yapılan başvuruda Halis Toprak, şoförü Sami Karaca, aşçısı ve temizlikçisi Zehra Karaca, yardımcı eleman Ali Baduroğlu ve yine yardımcısı Emine Üstün’ün cezalandırılması istendi. Halis Toprak’ın “tehdit, hakaret, kişiyi hürriyetinden yoksun kılma, kötü muamele, aile hukukundan kaynaklanan yükümlülüğün ihlali ve eziyet" suçlarından 6 yıldan 23 yıla kadar hapisle cezalandırılması istenirken adı geçen diğer kişilerin bu suçlara ortaklık yaptığı savunuldu. Avukatı ile birlikte adliyeye giden Nazlıcan Tagizade’nin Cumhuriyet Savcısı Bayram Köroğlu ile görüşmesi yaklaşık 2.5 saat sürdü.

HALİS AĞA’DAN DA EŞİNE SUÇ DUYURUSU
ÜNLÜ işadamı Halis Toprak da 17 yaşındayken evlendiği eşi Nazlıcan Tagizade’nin iddiaları üzerine harekete geçti. Avukatı Bülent Akar aracığıyla Şişli Cumhuriyet Başsavcılığı’na başvuran Halis Toprak eşinin kendisine hakaret ettiğini ileri sürerek savcılığa suç duyurusunda bulundu. Toprak, Nazlıcan’ın bir gazeteye verdiği röportajda “Beni kendine karısı değil, kölesi yaptı”, “Ayaklarını yıkıyordum tıraşını bile ben yapıyordum” şeklindeki sözlerinin onur ve saygınlığını rencide ettiğini iddia etti.

DERSİM İSYANLI ŞİKÂYET
Halis Toprak ayrıca avukatı aracılığıyla eşine 50 bin TL’lik manevi tazminat davası da açtı. İşadamı Halis Toprak, ülkesine yaptığı yatırımlar karşılığında “Devlet üstün madalyası” aldığını belirtirken, Şile, Sakarya, Bilecik, Pazaryeri, Bozüyük, Milas, Eskişehir, Sarıkamış, Antalya, Adana, Diyarbakır ve Lice’ye kadar 4 milyon metrekare sanayi tesisleri ve sosyal tesisler yaptığını hatırlattı. Türkiye’de yaşanan Dersim isyanı, Şeyh Sait isyanı ve PKK olayının Lice’den çıktığını da hatırlatan Toprak’ın avukatı, “Müvekkil yapmış olduğu o muhteşem komplekslerden sonra Lice’de herhangi bir olumsuzluk yaşanmamıştır” denildi.