Medya
20 Mayıs 2014 09:53 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:11

Yazgülü Aldoğan'dan "Ne şehittir ne gazi" eleştirilerine yanıt!

Posta gazetesi yazarı Yazgülü Aldoğan, bugünkü köşesinde "Oysa o maden işçileri şehit değildir, vahşi kapitalizmin, çarpık sömürü düzeninin KURBAN'ıdır." diye yazdı.

Soma maden faciasında hayatını kaybeden işçiler için "şehit değil niyazi" diyerek şimşekleri üzerine çeken Yazgülü Aldoğan, eleştirilere bugün köşesinde cevap verdi.

Başbakan Erdoğan'ın sert bir dille eleştirdiği yazar, tepkilere "Şehitliğin ne olduğunu ben çok iyi bilirim" başlıklı yazısında yanıt verdi.

BEN ŞEHİT KIZIYIM, BABAM NİYE ÖLDÜ DEMEDİM

Kendisinin de şehit kızı olduğunu ifade eden yazar, yazısında "Kaç yaşıma geldim, hiç ağzımı açıp da "Babam niye öldü, ben niye babasız büyüdüm" demedim! Ama Soma'da yanan kömürün içinde pişerek ölen işçinin niye öldüğünü sormak hakkım. O şehit oldu" dersem soramam!" ifadelerini kullandı.

ALDOĞAN O TWEETTE NE DEMİŞTİ?



“Pazar sabahı günümüz aydın olamıyor: şimdi de bir şehit lafı icat ettiler ki isyan edilmesin. Onlar ne şehit ne gazi. Kâr yoluna gitti Niyazi”
İşçilerin şehit olmadığını tekrarlayan Aldoğan'ın hedefinde hedef şaşırtmakla suçladığı hükümet ve şirket yetkilileri vardı:

ÜÇ KURUŞ PARAYA ÇALIŞTIRILAN BİR KURBAN

"Oysa o maden işçileri şehit değildir, vahşi kapitalizmin, çarpık sömürü düzeninin KURBAN'ıdır.
Taşeronlaştınlmış bir müessesede, hakkını hukukunu aradığı an kapıya konulacağını, güvenlik koşullarının eksik, yaşam koşullarının yetersiz olduğunu bilen, üç kuruş paraya çalıştırılan bir kurban.

Öldüğü zaman da "Bu adam niye öldü? Bu madenin kirişleri niye, metal değil de ağaç? Niye yaşam odası yok? Niye maskeleri yanm saat bile dayanmadı? Niye karbonmonoksit ölçümleri yapılmadı" demeyelim diye, 'onlar şehit' dediler.

NE CİNSİYETİM NE YAŞIM NE BAŞIM KALDI KÜFÜR ETMEDİKLERİ

Twitter da bu zihniyeti eleştiren bir cümle yazdım diye 24 saattir bazılannın saldırısı altındayım. Maksat; 'Şehit' deyip bu büyük faciadaki tüm sorumluluklann üzerini kapatmak. Ne cinsiyetim, ne yaşım, ne başım kaldı küfür etmedikleri. Soma'da iş kazası cinayetine kurban giden işçilerin haklarını aramaktan asla vazgeçmeyeceğim."