Medya
07 Şub 2020 14:43 Son Güncelleme: 07 Şub 2020 14:48

Yazgülü Aldoğan'dan Ali Poyrazoğlu'na yaylım ateş! 'Sahneden inip önümüze geliyor, donunu indiriyor'

Cumhuriyet yazarı Yazgülü Aldoğan, Ali Poyrazoğlu'nun "Tamamla bizi ey aşk" isimli tiyatro oyununu izledikten sonra yaptığı eleştirilerle gündeme geldi. Aldoğan'ın ağır eleştirilerine Ali Poyrazoğlu sosyal medyadan yanıt verdi.

Cumhuriyet hafta sonu eklerinde de yazan Yazgülü Aldoğan, Ali Poyrazoğlu'nun "Tamamla bizi ey aşk" oyunu hakkında bugüne kadarki en ağır yazıyı yazdı. "Donun içinde ne olduğunu bile görecektik, baksaydık desem! Biraz da bize mi yapıyor acaba, sahneden inip önümüze geliyor indiriyor donu çünkü" diye yazan Aldoğan, oyunun sürekli küfürlü ve belden aşağı espri dolu olduğunu söyledi.

Poyrazoğlu'nun Cumhuriyet ile aynı siyasi görüşe sahip olduğunu ifade ettiğini de yazan Aldoğan köşesinde şu görüşlere yer verdi:

Ali Poyrazoğlu arayıp “Yazgülü, pazar akşamı Trump’ta matine yapıyorum; ön sırayı satmadım, bekliyorum, arkadaşlarını da al, gel” dedi. Nasıl da yorgunum. Cumartesi, pazar niye işe gidiyorsun diye soranlara hep kızmışımdır, “siz pazar, pazartesi günü gazete okuyun diye işe gidiyorum” derim. Hele bu kültür sanat sayfası işi çıktığından beri, hobim işim oldu, her gün yetmiyor, her akşam da işe gidiyorum, ya konser, ya tiyatro!

Oyun, bir evlilik analizi. 20 yıllık evli bir çift, aşkla evlenmişler, çoluk, çocuk filan. İş rutine binmiş. Koca çalışıyor, kadın evde, koca gelsin de hayat renklensin diye bekliyor ama koca da yemek masası beyaz kolalı olsun, maçı da küfür ederek seyredeyim yeter derdinde! Çok bildik hikâye aslında!

Bilinmedik nesi var bunun? Terapi kısmı. Kadın; ya boşarım seni, ya aile terapisine gideriz diyor. Koca baştan kaptırmış paçayı, malı mülkü kadının üzerine yapmış. Rest çekemiyor. “Donumu mu alacaksın, her şey senin zaten” diye paralanıyor ve ondan sonrası, yok artık dedirten cinsten. Donun içinde ne olduğunu bile görecektik, baksaydık desem! Biraz da bize mi yapıyor acaba, sahneden inip önümüze geliyor indiriyor donu çünkü.

Seyirci memnun. Belden aşağı oldu mu kahkahadan kırılıyor. Her küfürlü espri, her belden aşağı laf, kah kah, kih kih. Sanatçı da bunu bildiği için gıdıklıyor da gıdıklıyor, kaçın kurrası Ali Poyrazoğlu. O gıdıkladıkça seyirci gıdaklıyor! Tabii film tanıtımlarında yaptığım gibi gerisini anlatmayacağım. Evliliğinizi sorgularken ağlamak yerine gülmek istiyorsanız, kocanızı biraz dürtüklemek, ama canım maç saatinde tiyatroda işimiz ne diye bağırmasına rağmen kandırabilecekseniz götürün vallahi, iki cümle kalsa kulağında kar kardır! Melih Ekener terapist rolünde, Güneş Berberoğlu, bunalmış 20 yıllık evde bunalmış eş. Bunun için fazla zarif, fazla zayıf, fazla çektirmiş. Uzaktan 35’lik gibi duruyor. E kusura bakmayın, siz oyunda ağzınıza geleni söylerseniz, ben de rahat rahat yazarım. Ali de fazla boşvermiş, göbeği salıvermiş, babası gibi. En hoşu neydi biliyor musunuz, bir ara aralarında bir şey oldu, oyun koptu, onlar da koptu, kendileri de güldü! Zaten maşallah, bunca yıldan sonra, gül deyince gülüyor, ağla deyince ağlıyorlar.

Ali Poyrazoğlu sosyal medyadan yanıt verdi

Köşe yazısının ardından sosyal medyada yaptığı paylaşımlarla hayli öfkeli olduğu anlaşılan Ali Poyrazoğlu ise kendi ağzından ziyade başkalarının yazı hakkındaki eleştirilerini paylaşarak tepki gösterdi. Poyrazoğlu, insanların Aldoğan'ın yazısı hakkında söyledikleri tüm olumsuz yorumları Twitter hesabından paylaştı.