Gündem
12 Şub 2024 11:56 Son Güncelleme: 12 Şub 2024 12:01

Yazar Üstün İnanç, 87 yaşında hayatını kaybetti

Gazeteci, yazar ve senarist Üstün İnanç, sabah saatlerinde tedavi gördüğü hastanede 87 yaşında hayata veda etti.

Üstün İnanç, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. 

İnanç'ın oğlu Ertuğrul İnanç, yaptığı açıklamada, babasının İstanbul'daki Özel Florya Hastanesi'nde vefat ettiğini belirterek, "Nur içinde yatsın. Güzel bir hayat yaşadı. Nispeten sıkıntısız bir ölümle aramızdan ayrıldı." dedi.

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu Üstün İnanç’ın vefatının ardından başsağlığı mesajı yayınladı.

Mesajda “Uzun yıllar gazetecilik mesleğine başarıyla hizmet veren üyemiz Üstün İnanç’ı kaybetmenin üzüntüsü içindeyiz.  Meslektaşımızın ailesine ve basın topluluğumuza başsağlığı diliyoruz” denildi.

Üstün İnanç’ın cenazesi 13 Şubat 2024 Salı günü ikindi namazının ardından Fatih Camisi’nden alınarak Eyüp Sultan Mezarlığı’nda toprağa verilecek.

ÜSTÜN İNANÇ KİMDİR?
1937 yılında İstanbul'da doğdu. Basın Yayın Yüksek Okulu’ndan mezun oldu. İlk yazıları Durum, Sanatlar ve Büyük Doğu dergilerinde yayınlandı. 1956 yılında Tercüman Gazetesi’nde stajyer muhabir olarak çalışmaya başladı. Babıali’de Sabah, Bugün, Son Havadis, Hergün, Tercüman, Zaman ve Yeni İstanbul gazetelerinde çalıştı. Ayrıca Bugün, Zaman ve Yeni İstanbul gazetelerinde uzun yıllar köşe yazarlığı yaptı. Bir dönem TGRT’de dramaturg olarak çalıştı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Gösteri Sanatları Merkezi’nin kuruculuğunu ve müdürlüğünü yaptı. Aynı kurumda yazarlık dersleri verdi. Yalnız Değilsiniz, Ayıp Uşakları, Yazıklar Çıkmazı, İnsanlar Böyledir, Bir Kimlik Lütfen, Makedonya Gamzesi romanlarından bazılarıdır. Kurt Kapanı, İlk Kurşun, İbrahim Müteferrika, Ömer Seyfettin (Cancağazım), İhtisap Ağası, Bir Gül Koşusu (Fetih)’de tiyatro eserlerinin arasında yer alıyor. İki çocuk babasıydı. Sürekli Basın Kartı taşıyordu.