Gündem
13 Mar 2011 10:37 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:07

YAZAR HÜSEYİN ÜZMEZ'İN AVUKATINA HAPİS ŞOKU!

Vakit yazarı Hüseyin Üzmez'in avukatlığını üstlendiği iddia edilen B.D., hapis cezasına çarptırıldı.

Bursa’da, 14 yaşındaki mağdure B.Ç.’nin vekaletini alarak yurtta görüştükten sonra sanık yazar Hüseyin Üzmez’in avukatlığını üstlendiği iddia edilen B.D., 5 ay hapis cezasına çarptırıldı.

5. Ağır Ceza Mahkemesi’nde, "görevini kötüye kullanmak" suçundan 2 yıla kadar hapsi istenen avukat B.D., son defa hakim karşısına çıktı. Avukatı olduğunu söyleyip yurtta kalan mağdure B.Ç. ile görüştükten sonra yazar Hüseyin Üzmez’in avukatlığına soyunduğu iddiasıyla ağır cezalık olan İstanbul Barosu avukatlarından B.D., hakkındaki iddiaları yalanladı.

Son sözü sorulan sanık B.D., "Ben suç işlemedim. Suç işleme kastı ile hareket etmedim. Üzerime atılı suçtan beraatime karar verilmesini istiyorum" dedi. Mahkeme, sanık avukat B.D.’yi, "görevi kötüye kullanmak" suçundan 6 ay hapis cezasına çarptırdı. Sanığın duruşmalardaki iyi halini dikkate alan mahkeme, cezayı 5 aya indirdi. Sanığın, daha evvel kasıtlı bir suçtan mahkum olmaması ve zararın giderilmiş olmasını da dikkate alan mahkeme, hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verdi.

ETİKETLER
#hüseyin üzmez