Medya
03 Tem 2015 11:23 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:42

Yazar Ayşe Kulin Bahçeli'ye yüklendi: Adına Devlet denen bir mantıksızlık abidesi

Ünlü yazar Ayşe Kulin Cumhuriyet için kaleme aldığı "Bir mantıksızlık abidesi" isimli köşe yazısında MHP lideri Devlet Bahçeli'yi eleştirdi.

Yazar Ayşe Kulin, ‘adını vermeden’ HDP’yi ‘yok sayan’ MHP lideri Devlet Bahçeli’ye yüklendi: “HDP’yi var olduğu halde yok sayanlar, mantık dersini yıllar önce müfredattan kaldırdığımız için mi bu kadar mantıksızlar?”

Kulin’in Cumhuriyet için kaleme aldığı yazıdaki ilgili bölüm şöyle:

“Mantıksızlık ağız yoluyla sari hastalık gibi yayılmakta..

Acaba diyorum mantığı iyice kaybettiğimiz için mi aklı da yitirmekteyiz?

Mesela, eşitlik, özgürlük, demokrasi iddiasında olup yeryüzünün her alanında var olan eşcinselleri yok sayan başka bir millet kalmamışken, bu dünyada onların barışçıl yürüyüşlerine dahi tahammül göstermemenin sebebi de mi bu?

HDP’yi var olduğu halde yok sayanlar, mantık dersini yıllar önce müfredattan kaldırdığımız için mi bu kadar mantıksızlar?

Mantıkla yakından uzaktan bir irtibatı olaydı, bir Devlet adamı, böyle mi yapardı? Altı milyon oy almış bir partiyi yok saymak için, kör olmak gerekir ki körler gözleri yerine geliştirdikleri diğer duyularıyla, var olanı algılamayı başarırlar!

Bizi görmekten, algılamaktan, anlamaktan geri tutan, var olanı yok saydıran, bu muhteşem mantıksızlık nereden kaynaklanıyor?

Bu gidişe dur diyemeyen ama adına Devlet denen bir mantıksızlık abidesi!”