Televizyon
05 Nis 2012 19:00 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 13:30

YAYINA "BESMELE" İLE GİRMESİ, KURUMSAL DEĞİL KİŞİSEL TERCİHİDİR! (MEDYARADAR/ÖZEL)

Bengütürk TV sunucusu Murat Şahin'in habere "besmele" ile başlaması konusunda kanalın Genel Yayın Yönetmeni Murat İde bir açıklama yaptı.

İşte o açıklama...

Bengütürk televizyonundaki sabah programında sunucu arkadaşımızın "Besmele" ile yayına başlamasıyla ilgili haberinizi okudum. "HABERLERDE BESMELE DÖNEMİ BAŞLADI" başlığını fazla iddialı bulduğumu not düşerek belirtmek isterim ki;
Murat Şahin arkadaşımız, programlarında farklı bir üslup tercih eder. Daha önce TARAF Gazetesi ile ilgili tavrı da buna örnektir. Programa "Besmele" ile başlamak, bir çok meslektaşımızın sessizce yaptığı birşeydir. Murat Şahin'in, planlamadan ve içinden geldiği şekilde yayına "Besmele" ile girmesi, kurumsal değil tamamen kişisel tercihidir. Aynı zamanda, spontan hali de gözönüne alınarak, saygı duyulması gereken bir tercihtir. Bu yanıyla da televizyonlarda yeni bir dönem gibi tarife uygun olmadığı gibi aslında kurumsal bir açıklamaya da muhtaç değildir. Dolayısıyla bu satırlar bir açıklama değil, internet medyasındaki meslektaşlarımıza duyduğumuz saygının gereği bir bilgi notudur. İlginize teşekkür eder, iyi çalışmalar dilerim.

Murat İDE
Genel Yayın Yönetmeni