Gündem
03 Eyl 2013 12:07 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:37

YAYIN DÜNYASINDA ÖNEMLİ TRANSFER!

Can Yayınları'nın yayın yönetmenliği koltuğunda önemli değişim...

Can Yayınları’nda yayın yönetmeni değişiyor. Zeynep Çağlıyor Devrim’in yerine, Everest Yayınları’nın yöneticisi Sırma Köksal geldi. Can Yayınları yöneticisi Can Öz, dün görev değişikliğini yayın yönetmeni Zeynep Çağlıyor’a ve yayınevi çalışanlarına açıkladı. Yayınevinin Sırma Köksal’la anlaştığı öğrenildi. Everest Yayınları’ndaki görevinden izne ayrılan Sırma Köksal’ın yakında yeni görevine başlaması bekleniyor. Everest Yayınları’nı kimin yöneteceği ise şimdilik belli değil.
 Kurulduğu dönemde Doğan Kitap’ın yayın yönetmenliğini de yürüten Zeynep Çağlıyor, Celal Üster’in ardından Can Yayınları’nda görevi üstlenmişti.

Sırma Köksal kimdir?

1964 yılında doğdu. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi ve İstanbul Üniversitesi Felsefe Fakültesi’ne devam etti. Çeşitli dergi ve gazetelerde eleştiri ve denemeleri yayımlandı, bazı dergilerin kitap sayfalarını hazırladı, bir radyoda kitap programı yaptı, televizyonda ise bir edebiyat programının danışmanlığında bulundu. Tomris Uyar’la birlikte İstanbul’da Zaman adlı kitabı yayına hazırladı. Okumanın Halleri isimli bir deneme kitabı var. 2005 yılından bu yana Everest Yayınları’nda yayın yönetmenliği görevini yürütüyordu.