Politika
28 Mar 2023 09:26 Son Güncelleme: 28 Mar 2023 09:46

Yavuz Ağıralioğlu, Kılıçdaroğlu'na oy verecek mi?

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu, partisinin de dahil olduğu millet ittifakının adayı olan Kemal Kılıçdaroğlu'na oy vermeyeceğini açıkladı.

Daha önce altılı masanın kendilerine tuzak kurduğunu savunan, 22 Mart'ta yaptığı basın toplantısında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu, Millet İttifakı'ndaki diğer partileri ve HDP'yi ağır suçlamalarla hedef alan İYİ Parti İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu, yeni açıklamalarda bulundu.

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi'ye konuşan siyasetçi, 'ilkeli duruşunu' koruduğunu ve sözlerinin arkasında olduğunu söyledi.  

Ağıralioğlu, geçtiğimiz günlerde kişisel Twitter hesabında paylaştığı "Gelen telefonlardan anlıyorum ki kızgın, kırgın, üzgün, hırpalanmış ve kahırlı bir şekilde oy verilecek. Ben kendi adıma bu vebale ortak olmayacağım" mesajına da açıklık getirdi.

Abdulkadir Selvi, detayları şöyle paylaştı:

YAVUZ AĞIRALİOĞLU KILIÇDAROĞLU’NA OY VERECEK Mİ

YAVUZ Ağıralioğlu, 6’lı Masa’da İYİ Parti’ye pusu kurulduğunu söylemişti.

Terörün gölgesinin düştüğü yerde cumhurbaşkanlığı makamının pay edilmesini doğru bulmuyorum, diye konuştu.

Çocuk katilini övenle kazanacaksak kaybedelim” dedi.

Ağıralioğlu bu 6’lı Masa’yı ve HDP ile işbirliğini âdeta bombaladıktan sonra Habertürk’te yayına çıktı. Mehmet Akif Ersoy’un Kılıçdaroğlu’na oy verilip verilmeyeceği sorusu üzerine, “Gelen telefonlardan anlıyorum ki kızgın, kırgın, üzgün, hırpalanmış ve kahırlı bir şekilde oy verilecek” diye yanıt verdi. Yavuz Ağıralioğlu, İYİ Partilileri incitmemek için bu değerlendirmeyi yaptı ama sözleri, “Kılıçdaroğlu’nun adaylığına karşı çıkıyorsun hem de kızgın, kırgın ve küskün de olsa Kılıçdaroğlu’na oy vereceğini söylüyorsun” diye eleştiri konusu oldu.

SÖZLERİMİN ARKASINDAYIM

Yavuz Ağıralioğlu bunun üzerine, “Ben kendi adıma bu vebale ortak olmayacağım” diye tweet attı ama dinleyen oldu mu emin değilim. O nedenle kedisini arayıp sordum.

Partisine karşı olmadığını, partisine yapılanlara karşı çıktığını anlattı. Partili arkadaşlarının hukukunu koruma adına bu değerlendirmeyi yaptığının altını çizdi. İlkeli duruşunu koruduğunu, sözlerinin arkasında durduğunu söyledi. Kılıçdaroğlu’na oy vermeyeceğini ifade etti.

 Yazının tamamını okumak için tıklayın.