Politika
23 Mar 2023 11:34 Son Güncelleme: 23 Mar 2023 11:41

Yavuz Ağıralioğlu bu çıkışı neden yaptı? 'Akşener'in bilgisi vardı' iddiası!

HaberTürk yazarı Nagehan Alçı, İyi Parti milletvekili Yavuz Ağıralioğlu'nun CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığını dayatıldığını söylediği ve Altılı Masa ile HDP'yi hedef alan basın açıklamasını köşesine taşıdı.

Ağıralioğlu'nun konuşmasını yapmadan önce Genel Başkan Meral Akşener’e haber verdiğini söyleyen Alçı, "İçeriği paylaştığını zannetmiyorum ancak ne minvalde konuşacağını tahmin etmek çok güç değil. Fakat Meral Hanım’ın bilgisinin olması onayının olduğu anlamına gelmiyor. Parti içinde ifade özgürlüğüne çok önem veren bir lider Akşener. Hatta İYİ Partililer hep 'bizde izin alınmaz, herkes özgürce konuşur, genel başkan konuşmaktan çok dinlemeyi tercih eder' diyorlar" ifadesini kullandı.

"Kesinlikle istifa düşüncesi yok. Partisinde kalmak istiyor" diyen Alçı, şunları kaydetti:

"Parti kaynaklarına sorduğumda istifa talebi yönünde bir hava görmedim. İstifasının istenmesi başka tartışmaları beraberinde getirecektir deniyor nitekim kabul edelim maalesef Yavuz Bey’in söylediklerinin parti teşkilatlarında hakikaten de bir karşılığı var.

Bir yandan da insanın aklına Sayın Cihan Paçacı’nın istifası geliyor. Sayın Ağıralioğlu’nun konuşmasının yanında neredeyse övgü kalıyordu Cihan Bey’in söyledikleri ama Sayın Akşener onun istifasını istemişti. Bu kez Yavuz Ağıralioğlu’nun istifası istenmezse bu, söylediklerinin kabulü anlamına gelmez mi?

Bu konuda partideki görüşü şöyle özetleyebilirim: 'Cihan Paçacı masada olduğu için sözleri sıkıntı yaratmıştı, Kemal Bey’i karşılayan heyetteydi, sözleri içerikten ziyade zamanlama olarak yanlıştı. Yani esastan değil usulden itirazımız vardı.'

Bu sözlerden sonra CHP’den ciddi bir tepki gelmesi de beklenmiyor İYİ Parti saflarında. Anladığım kadarıyla 'Kemal Bey’in adaylığına yönelik isyanımıza karşı bundan sonra yeni bir gerginlik alanı oluşturulmak istenmez' kanaati hakim.

Kısacası Kemal Kılıçdaroğlu’nun adaylığının ve üzerine HDP’nin Sayın Kılıçdaroğlu lehine aday çıkarmama kararının üzerine birikmiş bir isyanı dile getirdiğini düşünüyor Yavuz Ağıralioğlu."