Gündem
08 Nis 2022 10:11 Son Güncelleme: 08 Nis 2022 10:11

Yassıada'daki 5 yıldızlı otel kamuya devredilecek! 'Zarar ettiği' gerekçesiyle…

Yassıada'da 2018 yılında açılan 5 yıldızlı otel 'zarar ettiği' gerekçesiyle kamuya devredilecek. Ayrıca otelde rezervasyonlara kapatıldı.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’ne (TOBB) bağlı Gümrük ve Turizm İşletmeleri A.Ş., tarafından Yassıada’da yapılan Katre Island Otel, zarar ettiği gerekçesiyle devredilecek. Yap-İşlet-devret projesi kapsamında 2018 yılında hizmete açılan otel, 4 yıl sonra kapılarını müşteriye kapattı.

Otele telefonla ulaşarak rezervasyon yaptırmak isteyenlere “Tadilatta olduğumuz için kapalıyız” yanıtı verilerek oda satışı yapılmıyor. İnternet üzerinden de oda satın almak isteyen kişiler “Müsait oda yok” uyarısıyla karşılaşıyor.

İÇKİ RUHSATI YOK

Katre Island Otel, açıldığı günden bu yana çoğunlukla Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ile ona bağlı kurumların etkinlik, toplantı ve konaklamaları için kullanıldı.

5 yıldızlı otelde içki ruhsatının olmamasından dolayı da alkollü içecek satışı yapılamıyor. Otel müşterileri alkollü içeceklerini yanlarında getirerek sadece odalarında tüketebiliyor. Bu durumdan dolayı da yabancı turistler oteli tercih etmiyor. Otelin içki ruhsatının olmaması ayrıca büyük organizasyonların yapılmasına da engel oluyor.

ETİKETLER
#yassıoda #otel