Gündem
02 Ara 2011 11:40 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 13:06

YASİN AKTAY'DAN ATATÜRK'E DELİ PETRO BENZETMESİ!

Yasin Aktay canlı yayında 'o şey beni ırgalamıyor' dedi ve saydırdı... VİDEO

Stratejik Araştırma Merkezi profesörü Yasin Aktay Atatürk’u koruma kanunu yüzünden o dönemin gerektiği gibi eleştirilemediğini ileri sürerken yapılan o dönemi Rus Çarı Deli Petro'nun dönemine benzetti.

Habertürk'te yayınlanan Türkiye’nin Nabzı programında ilginç bir tartışma yaşandı. Dersim olaylarının anlatıldığı siyasi tartışma programı olan Türkiye’nin Nabzı programında Stratejik Araştırma Enstitüsü’den Prof. Yasin Aktay, o dönemi eleştirirken Atatürk devrimlerinden kılık kıyafet devriminin bir gardrop devrimi olduğunu, devrim bile olmadığını bir reform olduğunu, yurtdışında herkesin buna güldüğünü ileri sürdü.

Atatürk devrimlerini Rusya’nın en milliyetçi çarı olan Deli Petro döneminde yapılanlara benzetti. Deli Petro’nun da herkesin sakalını kestirerek halkın şeklini şemalini değiştirmeye kalktığını iddia etti.

Yasin Aktay, Bir yasa var ki o yasa Atatürk’ün yaptığı şeyleri söylemizi engelliyor. Gerçi beni ırgalamıyor o şey doğrusu. Bugün şapka devrimine doğru diyebilir miyiz. Atatürkü koruma kanunu. Yani İskilipli Atıf hocanın idam edilmesini tarihini idam edilmesini sorgulamadan bir adım ilerleyemeceğimizi göreceksiniz. Cumhuriyetin kuruluş felsefesini sorgulamadan sahtelik üzerine birbirimizi kandırma üzerine kurulduğunu göreceksiniz.

Cumhuriyet bir tarih değildir. O gün konan yasaklar bugün elimizi kolumuzu bağlamaktadır.


Şapka devrimi diye gardrop devrimi diye bize güldürtmüştür mesela. Bugün kimse bunu eleştiremiyor. Bugün Türkiye’nin dışına çıkın savunamazsınız. Resmi ideolojinden dolayı savunuluyor. Şapkanın devrimi mi olur Allah aşkına. Yurdışında herkes gülüyor dedi.

Bu arada söz alan Onur Öymen, "yurtdışında kim gülüyor. Hangi kitapta yazıyor." demesi üzerine Yasin Aktay, sözü çevirerek "Cumhuriyet devrimlerini abartmayalım buna bir devrim diyemezsiniz, ancak reform diyebilirsiniz" dedi. Ancak bu kez de kılık kıyafet devrimini Rusya’nın en milliyetçi Çarı olan Deli Petro’nun yaptıkları ile karşılaştırdı. "Deli Petro’nun halkına yaptığı şey gibidir. Halkın şeklini şemalini değiştirmeye kalkarak saçını sakalını kestirerek bir büyük Rusya hayalini gerçekleştirmeye çalıştı. Tam da budur aslında. Dersim’e bu zulmü yaptıran aynı zihniyettir. Dersim’e aslında sadece Dersim’e değil. Defteri açtığınız zaman sadece Dersim’de kalınmaz. Bunun Koçgiri’si var. Bunun Zilan Deresi var. Sason’u var. Menemen vakası var. Şapka dolayısıyla İskilipli Atıf hoca neden idam edildi?

 
İŞTE O BENZETME!