Gündem
12 Kas 2016 16:00 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 21:39

Yaşar Kemal'in balmumu heykeli görücüye çıktı!

Ünlü edebiyatçı Yaşar Kemal’in Madame Tussauds İstanbul’da yer alacak balmumu figürü İstanbul Kitap Fuarı’nda sergileniyor

Büyük romancı Yaşar Kemal’in, Madame Tussauds’nun 28 Kasım’da İstanbul’da hizmete girecek merkezinde sergilenmek üzere hazırlanan balmumu figürü, ilk kez Tüyap Kongre ve Sergi Sarayı’nda düzenlenen 35. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı ziyaretçilerinin beğenisine sunuldu.

Kendine özgü tarzıyla Türkiye edebiyatını dünyaya tanıtan ve geçen yıl aramızdan ayrılan Yaşar Kemal’in figürü her yaştan hayranlarının büyük ilgisini çekti. Figürün gerçeğine benzerliği karşısında şaşkınlıklarını gizlemeyen okurlar, figürle birlikte fotoğraf çektirmek ve yakından incelemek için sıraya girdi.



Yaşamı boyunca Anadolu efsane ve masallarından beslenen 40 kitaba imza atan Yaşar Kemal’in Madame Tussauds İstanbul’da sergilenmek üzere hazırlanan balmumu figürü, yazarın 1990’lı yıllardaki fotoğrafları esas alınarak hazırlandı. Figür, 30’un üzerinde sanatçı tarafından 6 ayı geçen bir sürede üretildi. Figür üzerinde çalışan Madame Tussauds araştırma ekibi, yazarın İngilizceye tercüme edilmiş kitaplarını okuyarak Yaşar Kemal’i daha yakından tanıma fırsatı yakaladı. Figür üzerindeki tüm orijinal kıyafetler, ayakkabı ve gözlük, usta yazarın eşi tarafından Madame Tussauds İstanbul’a hediye edildi.



Madame Tussauds İstanbul’da açılış heyecanı

250 yıllık büyüleyici bir tarihe sahip Madame Tussauds, dünyadaki 21. merkezini 28 Kasım itibariyle İstanbul’da İstiklal Caddesi üzerinde bulunan Grand Pera projesinin ilk 2 katında 2 bin metrekarelik bir alanda açılacak. Ziyaretçilerin en sevdikleri ünlü isimleri yakından görebilecekleri, hissedebilecekleri, fotoğraflarını çekebilecekleri merkez, eğlenceli, interaktif ve eşsiz bir eğlence sunmaya hazırlanıyor.

Madame Tussauds İstanbul’da, tarih, kültür, sanat, spor ve siyaset dünyasından 50’yi aşkın figür yer alacak. Sergilenecek figürler arasında Mustafa Kemal Atatürk, Mevlana, Barış Manço, Adile Naşit, Kanuni Sultan Süleyman, Fatih Sultan Mehmet, Mimar Sinan, Angelina Jolie, Brad Pitt, Messi, Rihanna, Marilyn Monroe, Muhammed Ali ve daha birçok sürpriz isim bulunuyor.