Yaşar Alptekin'den yıllar sonra gelen itiraf! "İlk namaza başladığımda..."

Bir dönemin profesyonel dansçısı olan, ünlü manken ve oyuncu Yaşar Alptekin, radikal bir karar alıp kendini dine vermişti. Bu kararından dolayı kiminin meczup kiminin deli olarak tanımladığı Alptekin, bilinmeyen yönlerini anlattı.

Yaşar Alptekin'den yıllar sonra gelen itiraf! "İlk namaza başladığımda..." - Sayfa 1

80'li yılların ödüllü popüler dansçısı olan, ünlü manken ve oyuncu Yaşar Alptekin Habertürk'ten Aytekin Teker'in sorularını yanıtladı. 20 sene önce aldığı bir kararla hayatını tamamen değiştiren ve o dönem ailesi tarafından psikoloğa bile götürülmek istenen Aytekin, bilinmeyen yönlerini anlattı. Günde 5 vakit namaz kıldığını söyleyen Alptekin, fit olmasını namaza borçlu olduğunu söyledi. İşte o röportaj...

128
Yaşar Alptekin'den yıllar sonra gelen itiraf! "İlk namaza başladığımda..." - Sayfa 2

Yaşar Bey öncelikle nasılsınız?

Şükürler olsun çok iyiyim. 60 yaşımın güzelliğini yaşıyorum.

228
Yaşar Alptekin'den yıllar sonra gelen itiraf! "İlk namaza başladığımda..." - Sayfa 3

Hala çok fitsiniz bunun sırrı ne?

Günde 5 vakit spor (Namaz kılıyorum), 12 ayda 1 ay diyet yapıyorum (Oruç tutuyorum). Gece hayatım (Teheccüd namazı) ve bir de sevgilim var (Allahım).

328
Yaşar Alptekin'den yıllar sonra gelen itiraf! "İlk namaza başladığımda..." - Sayfa 4

Ekranlardan uzaksınız. Neler yapıyorsunuz bu dönemde?

'Paylaş, sevindir' diye bir yardım kuruluşumuz var. Suriye'ye, Afrika'ya yardımlar götürüyoruz. Oradaki yetim çocukların ihtiyaçlarını karşılıyoruz. İstanbul'un çeşitli bölgelerinde de yardıma muhtaç ailelere destek olmaya çalışıyoruz. Hayatımın bundan sonrasının ve Allah'ın bana vermiş olduğu mal, mülk ve şöhretin zekatını ödüyorum.

428