Gündem
04 Nis 2014 16:45 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:04

Yasakları delmek için VPN kullananlar dikkat!

Twitter'a yönelik yasağın sona ermesiyle bu mecralara girmek için kullanılan VPN programlarının da nasıl kaldırılacağı sorusu akıllara geldi.

Twitter 'ın kapatılmasının ardından internet kullanıcıları istedikleri sitelere herhangi bir kısıtlama olmadan erişebilmek için yoğun olarak tünel siteleri, DNS sunucusu değişimi ve VPN programı kullanmak gibi yollara başvurma yoluna gitti.

Anayasa Mahkemesi'nin dün aldığı "Erişimin engellenmesi ifade özgürlüğünün ihlali" kararının ardından, Türkiye 'de 20 Mart gününden beri engellenmekte olan Twitter'a yönelik yasak kalktı. Bu tarz alternatif yöntemleri kullananlar ise yasağın kalkmasının hemen ardından VPN uygulamalarını kapatmanın yollarını arıyor.

VPN, CİHAZLARDAN NASIL KALDIRILIR? 

VPN'leri kaldırmak için, telefonunuza veya bilgisayarınıza kurduğunuz VPN uygulamalarınızı OFF konumuna getirip pasifize edebileceğiniz gibi tamamen cihazınızdan da kaldırabilirsiniz. Hedef siteye erişim sorunu yaşamadığınız sürece bu uygulamaları tercih etmeyin; sonuçta hem internetinizin hızı daha düşük olacaktır hem de telefonların şarj ömrü de daha hızlı azalacaktır.

Haberin devamı için tıklayınız.