Medya
23 Ağu 2018 13:50 Son Güncelleme: 24 Kas 2018 02:49

Yasak Elma'nın içine kurt düştü, diziyi yiyip bitirecek!

Savcılığın taciz suçlamasında takipsizlik kararı verdiği Talat Bulut, rol aldığı diziye devam edecek

Taciz iddialarıyla sarsılan Yasak Elma dizisinin sürekli olarak gündemde kalmakta… Ancak bu durum diziye fayda değil, zarar veriyor…

Ayrıca Şevval Sam’ın son açıklamaları da gösteriyor ki, oyuncular arasında Talat Bulut’a karşı bir direnç oluşmuş durumda.

Yani birçok oyuncu ve set çalışanı, zaten Bulut’u kendi zihinlerinde mahkum etmiş durumda.

Talat Bulut, ortaya çıkan bu durumda yapımcı Fatih Aksoy’un vizesiyle yeni sezonda dizideki yerini alacak. Ancak setin enerjisinin hiç de iyi olmayacağı son yaşananlar ile ortaya konmuş durumda.

Konuyu derinlemesine inceleyen Milliyet Cadde yazarlarından Ali Eyüboğlu, ‘Yasak Elma’nın içindeki kurtlar’ başlıklı yazısında önemli bir tespitte bulunuyor.

“Görünen o ki, ‘Yasak Elma’ için artık hiçbir şey, eskisi gibi olmayacak. Setteki huzursuzluğun işin enerjisini düşürmesi, olan bitenin dizinin reytingini etkilemesi söz konusu…”

İşte Eyüboğlu'nun bugünkü yazısından "‘Yasak Elma'nın içindeki kurtlar" başlıklı o bölüm:

Kostüm asistanı Ö.Ç.’nin Talat Bulut hakkındaki taciz iddiasını araştıran Cumhuriyet Savcısı, ‘takipsizlik’ kararı verdi. Yapımcı Fatih Aksoy, FOX yönetimiyle konuşmadan, Talat Bulut’la devam edeceklerini açıkladı. Bunun üzerine bir grup set çalışanı, Aksoy ve FOX yönetimine, bu kararı gözden geçirmeleri çağrısı yaptı.

‘Yasak Elma’da Bulut’un rol arkadaşı Şevval Sam’ın yaptığı son açıklama önemli: “Şu an yapabileceğimiz bir şey yok. Savcılık takipsizlik verdi ama olay bir üst mahkemeye gitti. Bu süreç tamamlanmış, tam olarak aklanmış değil. Bizim de sözleşmelerimiz olduğu için şimdilik devam etmek durumundayız. Böyle bir konuyla anılmak istemezdik. Bu konu haricinde, Eda Ece, Onur Tuna, Sevda Erginci ve yönetmenimiz Neslihan Yeşilyurt herkes çok iyi. Ama ekip olarak hiçbirimiz bu durumdan hoşnut değiliz.”

Fikir birliği yok

Bu sözlerden benim anladığım şu: Yargı süreci bitse ve Talat Bulut, hukuk önünde aklansa bile, Sam ve arkadaşlarına göre temize çıkmış olmayacak.

Özay Şendir’e, “İddiayı soruşturan savcı, tanıkları da dinleyip bu kararı verdi. Ben de mahkeme mi kursaydım?” diyerek “Talat Bulut’la devam” kararını savunan Aksoy’la, FOX yöneticileri hemfikir değil. Savcılık kararından çok önce Aksoy’la FOX yöneticilerinin yaptığı toplantıda Bulut’un gönderilmesi gündeme geldi. Yapımcı, “Soruşturma sonunda hakkında dava açılmazsa, o zaman oyuncu dava açar ve kazanır” dedi.

Bölüm başı 40 bin

Aksoy’un bu olay yüzünden sözleşmeyi feshetmesi halinde, diziden bölüm başı 40 bin TL alan Bulut’un 800 bin TL ile 1 milyon TL arasında bir tazminat talep etmesi ve kazanması söz konusu.

Yapımcı Aksoy, böyle bir riski göze almamak için olsa gerek, Cumhuriyet Savcısı ‘takipsizlik’ kararı verince, Bulut’la devam edeceğini açıkladı.

Bu konuda yazdıklarıma gelen yorumlardan biliyorum, oyuncuya iftira atıldığını düşünenlerin yanı sıra Şevval Sam’la aynı görüşte olanlar da var.

Görünen o ki, ‘Yasak Elma’ için artık hiçbir şey, eskisi gibi olmayacak. Setteki huzursuzluğun işin enerjisini düşürmesi, olan bitenin dizinin reytingini etkilemesi söz konusu...