Gündem
02 Ağu 2017 17:13 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 23:02

YAŞ sona erdi; 3 kuvvet komutanı değişti!

Yüksek Askeri Şura toplantısı sona erdi, toplantı 4 saat sürdü. Toplantıda 3 kuvvet komutanının değiştiği belirtiliyor.

Başbakan Binali Yıldırım başkanlığında Çankaya Köşkü’nde başlayan Yüksek Askeri Şura (YAŞ) toplantısı 4 saatin ardından sona erdi. Toplantıda Kara, Hava ve Deniz Kuvvetleri komutanlarının değiştiği belirtildi. 61 Albay General ve Amiralliğe yükseltildi. 8 generalin görev süresi 1 yıl uzatıldı.168 Albayın görev süreleri 2 yıllığına uzatıldı. 6 General bir üst rütbeye terfi etti.

İŞTE YENİ KOMUTANLAR

Kara Kuvvetleri Komutanı Yaşar Güler, Deniz Kuvvet Komutanı Adnan Özbal, Hava Kuvvetleri Komutanı Hasan Küçükakyüz oldu.

Hava Kuvvetleri Komutanı Hasan Küçükakyüz darbe gecesi Moda Deniz Kulubü'nde katıldığı bir düğünden darbeciler tarafından kaçırılmıştı. Medyada Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'na Veysel Kösele'nin getirileceğine dair haberler yapılıyordu.

Kara Kuvvetleri Komutanlığı’na getirilen Yaşar Güler de, 15 Temmuz darbe girişiminde GenelKurmay Başkanı Hulusi Akar ile birlikte Akıncı Üssü’ne götürülmüştü. Kara Kuvvetleri Komutanı olan Yaşar Güler’in, Orgeneral Hulusi Akar’ın ardından Genelkurmay Başkanı olabilmesi için önü açılmış oldu.