Televizyon
09 Nis 2014 12:33 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:04

Yarışmacılar Yenilmez Üstad'a karşı! Takip Kanal D'de başlıyor!

Kanal D’de bu akşam “Takip” adlı yeni bir yarışma programı başlıyor.

Yarışmanın detaylarını, sunucusu Uraz Kaygılaroğlu anlattı.

* “Takip” nasıl bir program anlatır mısınız?

- Alışılmış, soru-cevap tarzındaki yarışmalardan değil bir kere... Heyecanı daha yüksek... Ödülün ne kadar olacağını yarışmacı belirliyor, tansiyon sürekli yüksek oluyor. Bilgisine, kendine güvenen ve birbirini hiç tanımayan 3 yarışmacı; yenilmez, soğukkanlı ve kararlı “Üstad”ın karşısında takım olarak durmaya çalışıyor. Yarışmacıların bildiği her soru onları para ödülüne bir adım daha yaklaştırıyor. Ama Üstad, verdiği doğru cevaplarla yarışmacıları yakalarsa, oyun bitiyor. Yenilmez Üstad’ı yenmeyi başarabilen de büyük ödülü kazanıyor.

* Peki, bu Üstad kimdir?

- Muhsin Divan, nam-ı diğer Üstad. Katıldığı yarışmalardan şu ana kadar 500 bin TL’nin üstünde para ödülü kazanmış bir şampiyon. Eğitim veren ödüllü bir fotoğrafçı, kitap kurdu ve gezgin. Ayrıca meraklı bir koleksiyoner. Üstelik de çok iddialı. Öyle ki, tüm yarışma severlere ve ekran başındaki izleyenlere meydan okuyor. Kendini yenilmez görüyor ve herkesi düelloya davet ediyor.

* Yani görevi, parayı kasada tutmak, kaptırmamak...

- Aynen öyle... Görevi parayı korumak, yarışmacılara kaptırmamak. Sen “Tamam parayı aldım gidiyorum” derken bile mücadeleden kopmuyor, son ana kadar elindekini geri almaya çalışıyor.

60 KİLO VERDİM BENİ KİMSE TANIMAZ

* Bu arada “Takip” aslında yabancı bir format... Yurtdışındaki versiyonlarını izlediniz mi?

- Evet, izledim. İngiltere ve Amerika’nın tam 7 sezondur en çok izlenen bilgi yarışması bu... Ekip olarak benzer bir başarı grafiğini yakalayacağımıza inanıyorum.

* Peki yarışmacılar hangi kriterlere göre belirleniyor, başvurular nasıl değerlendiriliyor?

- Hepsi önceden belli bir teste tabi tutuluyor. O testte kaç soruya doğru yanıt verdiği, testi ne kadar sürede tamamladığı bizim için önemli. O sonuçlara göre karar veriyoruz.

* Para ödülü ne?

- Para ödülünü tamamen yarışmacı belirliyor. Sınırlama yok.

* Biraz da sizden söz edelim, daha önce neler yapıyordunuz?

- Sunuculuk ve oyunculuk... 2008’den bu yana oyunculuk yapıyorum. Ayrıca iki üç farklı yarışma programı sundum daha önce... “Pis Yedili”, “Harem” gibi birkaç dizide oynadım. Halen TRT’deki “Yedi Güzel Adam” dizisinin kadrosundayım. Ama toplamda 60 kilo kadar verdiğim için bu halimle beni kimse tanımayabilir.
HARİKA BİR SEVGİLİM VAR
* Dizi ve yarışma bir arada nasıl yürüyecek? Çakışmayacak mı çekim saatleri?

- Zaten son birkaç yıldır iki üç iş birden yaptığım için bu tempoya alışkınım. “Pis Yedili” ve “Harem” de aynı anda yürümüştü mesela... Ben çalışmayı çok seviyorum, çalışmadan duramıyorum. Koşturmacadan şikayetçi değilim.

* Bir gün bu tempo yüzünden tükenmişlik sendromu falan yaşamayın sonra...

- Çok sakin bir hayatım var, evde zaman geçirmeyi seviyorum. Gece hayatına takılmam, evimde oturup PlayStation oynamayı tercih ederim. Müthiş bir sevgilim var ayrıca, haziranda evleniyorum. Özetle hem iş hem de özel hayatım gayet yolunda, beni yoran bir şey yok. Mutlu bir evlilik yapmak, iki üç çocuk yapmak istiyorum (gülüyor)...