Gündem
21 Eyl 2022 23:42 Son Güncelleme: 21 Eyl 2022 23:46

Yarın dışarı çıkacaklar dikkat! Hava buz kesecek

Birçok bölgede hava sıcaklıklarının düşmesinin yanı sıra bazı bölgelere yılın ilk karı düştü. Özellikle yarın için hava sıcaklıklarının 10 derece birden düşmesi beklenirken, uzmanlar "kışın provası olacak" yorumunu yapıyor.

Son ayların en soğuk günü olacağını belirten uzmanlar, "adeta kışın provası" olacak yorumunda bulundu. Hava sıcaklıkları birden 10 derece düşecek. Habertürk Meteoroloji Mühendisi Hüseyin Öztel'in haberine göre, hava değişimi Karadeniz ve Marmara’da bir miktar yağmur getirecek. Özellikle İstanbul'da perşembe günü, yağmurlu ve soğuk geçecek. Havaya hakim olan serinlik, adeta "kışın provası" olacak.

Ancak bu soğuk hava fazla uzun sürmeyecek. Cuma günü de benzer şekilde yağmurlu ve rüzgarlı geçtikten sonra, hafta sonu güneş ve sıcak yeniden kendini gösterecek. Hava, mevsim normallerine yükselecek.

Gelecek haftanın ise ortalamaların da üzerinde sıcak geçmesi bekleniyor. İstanbul ve Ankara yeniden 25 derecelere tırmanacak, İzmir ve güney merkezlerde de yaz tadında bir Eylül sonu olacak.

Doğu Karadeniz’de ise kuvvetli sağanak yağış bekleniyor. Perşembe-Cumartesi arasında beklenen yağış miktarları Ordu ile Artvin arasında yeni sellere neden olabileceği öngörülüyor. Heyelan ve toprak kayması riskinde artış gözleniyor. Bölge, 3 gün boyunca yağmur alacak. Doğu Karadeniz’de yağmurlara rağmen hava Marmara’dan 4-5 derece daha sıcak olacak. Marmara’yı karayel ve yıldız üşütecek.

İç Anadolu genelinde ise Cuma sabahı son ayların en soğuğu olabilir, Cuma ve Cumartesi sabahları daha da soğuk geçebilir.