Gündem
22 Şub 2013 18:21 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:02

YARGITAY'DAN GALATASARAY'A KÖTÜ HABER!

Yargıtay'dan, Galatasaray Kulübü'nün yapmış olduğu itiraza yönelik kötü haber geldi.

Yargıtay, Galatasaray Kulübü’nün Adnan Polat ve yönetiminin 27 Mart 2011’deki mali kongrede idari yönden ibrasızlığını durduran karara karşı yaptığı itirazı hukuka uygun görmedi ve reddetti.Yani o dönemde Polat ve yönetimi hakkında idari yönden ibra edilmedikleri yönündeki duyuru geçerliliğini yitirmiş oldu. Sarı-Kırmızılı kulübün itirazının kabul görmemesine gerekçe olarak da hukuk usul mahkemeleri kanununun 440. maddesine uymadığı gerekçesi ile kulübün karar düzeltme talebine red verdi.

YARGITAY KARARI BOZMUŞTU

Olayı tekrar hatırlatmak gerekirse, G.Saray eski başkanı Adnan Polat ve ekibi 27 Mart 2011’de mali açıdan oy çokluğuyla ibra edilmiş, idari açıdan ise ibra edilmediği duyurulmuştu. Polat’a yakın isimler kongre oylamasının usulsüz ve sağlıksız yapıldığı gerekçesiyle olayı mahkemeye taşımıştı. İstanbul mahkemeleri incelemeler sonrasında herhangi bir usulsüzlük olmadığı kararını vermişti. Ancak Polat’a yakın olan ekip olayı Yargıtay’a taşımış, Yargıtay da İstanbul mahkemelerince alınan kararı bozmuştu. Galatasaray Kulübü de buna itirazda bulunmuştu. Ve o itiraz reddedildi.

ŞİMDİ NE OLACAK?

Adnan Polat’a yakın çevresi, Yargıtay’ın son kararına göre Polat ve yönetiminin idari açıdan ibrasızlığını geçersiz kılındığını ve G.Saray yönetiminin 2011’den beri aldığı kararların hukuksuz hale geldiğini belirtiyor. 27 Mart’taki kongrede divan başkanlığı görevini üstlenen Türker Arslan ise konuyla ilgili “Henüz kararı okumadım ama mahkeme itirazı kabul etmediyse, yeni duruşma açar. Ya karara uyacak ya da uymayacak. Bu iş daha sürer” dedi.