Gündem
13 Haz 2012 19:30 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 13:46

YARGIDA HSYK DEPREMİ! ŞİKE, ERGENEKON,BALYOZ,KCK DAVALARININ HAKİM VE SAVCILARI DEĞİŞTİ!

Özel Yetkili Mahkemelerin kaldırılması tartışmaları sürürken HSYK 2012 yaz kararnamesi açıklandı.

Ergenekon, Balyoz, Şike ve KCK gibi önemli davalarda görevli 2 bin 335 hâkim ve savcının yeri değiştirildi.

İŞTE GÖREV YERLERİ DEĞİŞEN SAVCILAR...

Şike davasının savcısı Mehmet Berk, Küçükçekmece Başsavcı Vekili olurken Ergenekon davasına bakan, Cihan Kansız Cumhuriyet Başsavcı vekili oldu.

Ergenekon davasına bakan, Özel Yetkili Savcı Cihan Kansız Cumhuriyet Başsavcı Vekili oldu.

Balyoz davasının savcısı Savaş Kırbaş, İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcıvekilliğine getirildi.

KCK davasının hakimi Menderes Yılmaz İzmir'e atandı.

Ayrıca Dink davasına bakan hakim Rüstem Eryılmaz Bakırköy'e atandı.

"DİNK DAVASINDAN VERİLEN KARAR BENİM DE İÇİME SİNMEDİ" DEMİŞTİ

Görev yeri değiştirilen Dink Davası Hakimi Rüstem Yılmaz, bir süre önce yaptığı açıklamada "Örgüt suçlamasından beraat kararı vermemiz örgüt yoktur anlamına gelmez. Davanın sonucu beni de tatmin etmedi" demişti.

HSYK’nın internet sitesinde yapılan açıklamada, HSYK 1. Dairesi’nin kararname hazırlık çalışmalarına 16 Mart 2012’de başladığı taslağın görüşmelerine 7 Haziran 2012’de geçtiği ve bugün karar altına aldığı belirtildi.

Bundan sonra, süre sebebiyle sadece yaz kararnamesi ile atama yapılacak olması, sonbahar kararnamesi ile atanacak olanların da bu kararnameye alınması ve bir kısım adliyelerin birleştirilmesi kapsamında atamaların yapıldığı bildirildi.

Açıklamada, bu kararnamede toplam 2 bin 335 adli yargı hakim ve cumhuriyet savcısı atamasının yapıldığı kaydedilerek, ”Adliye birleştirme çalışmaları nedeniyle re’sen atamaları yapılan hakim ve cumhuriyet savcılarımızın yeni atandıkları yerde geçecek olan süreler eski görev yerinde geçmiş sayılacak olup, talep etmeleri halinde bu husus ilerideki atamalarında lehlerine değerlendirilecektir” ifadesini kullanıldı.

Alınan bilgiye göre, iş yükü az olan 148 yerdeki küçük adliyenin en yakın adliye ile birleştirilmesi kararı alındığından, kararnameyle ataması yapılan hakim ve savcılardan 600’ünün bu nedenle görev yerleri değişti.

HSYK’nın aldığı karar uyarınca, bundan sonra yalnızca yaz kararnamesi ile atama yapılacağından, sonbahar da atanacak 400 kişi de bu kararnamede yer aldı.

Kararname ile özel yetkili savcı Cihan Kansız İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekilliği’ne, Mehmet Berk Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcıvekilliği’ne ve Savaş Kırbaş da İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcıvekilliği’ne getirildi.

”Hrant Dink Cinayeti Davası”nı karara bağlayan İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Rüstem Eryılmaz Bakırköy Ağır Ceza Mahkemesi Başkanlığı’na, KCK davasına bakan Diyarbakır Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Menderes Yılmaz, kendi isteği ile İzmir Hakimliği’ne atandı.

Eskişehir Hakimi Oktay Kuban da kendi isteği ile Bakırköy Hakimliği’ne atandı.

Eski YARSAV Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu da İstanbul Hakimliği’nden Çankırı Hakimliği’ne getirildi.