Dünya
21 Nis 2021 11:00 Son Güncelleme: 21 Nis 2021 13:01

Yardımına koşan olmadı! Koronavirüse yakalanan gazetecinin acı sonu!

Hindistan'da corona virüsüne yakalan bir gazeteci, semptomlarının giderek kötüleştiği anları sosyal medyadan anbean paylaştı. Hastaneye kabul edilmeyen Vinay Srivastava, yardım çığlıkları karşılık bulmayınca hayatını kaybetti.

Corona virüsü dünya genelinde can almaya devam ederken, salgının en hızlı yayıldığı ülkelerden biri Hindistan. Son günlerde rekor üstüne rekor kırılan ülke, vaka sayılarında ikinci, can kaybında ise üçüncü sırada. Salgın başından bu yana 15.6 milyon vaka ve 182 binden fazla ölümün kayıtlara geçtiği Hindistan’da bir gazetecinin hikayesi uluslararası kamuoyunun da gündemine oturdu.

65 yaşındaki Vinay Srivastava, corona virüsüne yakalandıktan sonra başından geçenleri Twitter hesabından anbean paylaştı. Belgelerinde eksikler bulunduğu için hiçbir hastane tedavi için kendisini kabul etmedi. Lucknow kentinde yaşayan Srivastava geçtiğimiz cuma günü paylaştığı mesajda, “65 yaşındayım ve spondilit ile de mücadele ediyorum. Oksijen seviyem 52’ye düştü. Hiçbir hastane ya da doktor telefonlarıma cevap vermiyor” yazdı.

Mesajın hızla yayılması üzerine bir kullanıcı Srivastava’ya ‘inancını koru’ yanıt verdi. Bu mesaja karşılık veren Srivastava, “Ne kadar daha inanmaya devam edeceğim. Şu an oksijen seviyem 50’ye düştü. Balrampur Hastanesi’ndeki güvenlik içeri girmeme izin vermiyor” ifadelerini kullandı.

‘NE ZAMAN BİRİ GELECEK?’

Srivastava’ya bir sağlık yetkilisi sosyal medyadan ulaşırken, bilgilerinin detaylarını paylaşmasını istedi. Buna bir fotoğrafla yanıt veren Srivastava, nabız oksimetresinin görüldüğü karenin altına, “Oksijen seviyem 31’e düştü. Ne zaman biri gelecek” diye serzenişte bulundu.

Ancak talihsiz adamın yardım çığlıkları karşılık bulamadı. Srivastava paylaştığı mesajlardan bir gün sonra corona virüsü nedeniyle hayatını kaybetti. Srivastava’nın ölümü, ülkedeki durumu ve sağlık sisteminin çöküşünü gözler önüne serdi.